Pepernoten

  Gastauteurs, Lekker & Gezond
  ,
  reageer als eerste...

Margriet Darwinkel,

(Neem over op het menu werkblad in de Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 125 gram bloem,
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel,
  • 80 gram bruine basterd suiker,
  • 100 gram boter,
  • 2 eetlepels water,
  • 1 mespunt zout,
  • 1 eierdooier,
  • 1 theelepel speculaaskruiden,
  • 1/2 theelepel kaneel
  • en 1 mespuntje gemalen anijszaad.

Bereidingswijze

  1. Kneed alle ingredienten door elkaar tot een soepele bal deeg. Laat deze bal 1 uur op een koele plaats rusten, bijvoorbeeld in de koelkast. Smeer de bakplaat in met boter. Draai van de helft van je bol deeg allemaal kleine balletjes ter grootte van een knikker. Leg de kleine balletjes op gelijke afstand op de bakplaat. Je kunt van de helft van de bol ongeveer 1 bakplaat vol maken.
  2. Druk elk balletjes een beetje plat met je duim. Bak de pepernoten gaar en goudbruin in ongeveer twintig minuten op een tempeartuur van 160 graden en laat ze daarna afkoelen.
  3. Plaats bakplaat de peprnoten in het midden van de oven. Je kunt onder het bakken alsvast de volgedne portie maken.
Dit recept krijg je van Margriet Darwinkel, de bedenker van de Happy Family Organizer en co-auteur van het boek Opvoeden vanuit het Hart. Het is Margriet’s passie om kinderen en volwassenen te laten leven vanuit hun eigen kern, kracht en essentie. Ze schrijft hierover op haar website www.happyfamilylife.com. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Margriet…

Pepernoten © 2009 - alle rechten voorbehouden.

Margriet Darwinkel is de bedenker van de Happy Family Organizer en co-auteur van het boek Opvoeden vanuit het Hart. Het is Margriet’s passie om kinderen en volwassenen te laten leven vanuit hun eigen kern, kracht en essentie. Zie ook: http://www.happyfamilylife.com

Be the first to write a comment.

Your feedback