Oranje Creme van zoete bataat

  Gastauteurs, Lekker & Gezond
 
  reageer als eerste...

Marien van Os,

De bataat bevat meer calcium, ijzer en vitamine A en C dan de aardappel. Hij is te krijgen bij de groenteboer, een soort langwerpige oranje aardappel, en is vaak beter te verteren dan aardappel.

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 4 bataten (zoete aardappels),
  • ½ theelepel zout,
  • klontje boter,
  • ½ theelepel chilipeper,
  • 1 eetlepel verse fijngehakt tijm of peterselie.

Bereidingswijze

Schil de bataat, snijd ze in kleinere stukken en kook ze ongeveer 10 min. in water met zout tot ze goed gaar is. Stamp of prak ze fijn met een klontje boter. Het is nu een prachtige oranje crème. Strooi peper en kruiden erover en serveer met een groene sjakie en evt. nog wat rijst erbij. Heerlijk zacht en zoet, ideaal voor kinderen.

Bereidingstijd: 15 minuten

Dit recept krijg je van Marien van Os, docent kinderyoga uit Culemborg. Marien benadert vitaliteit en gezondheid vanuit o.a. de Chinese voedingsleer en schrijft hierover op haar website www.yokidokigezond.nl en in haar vaste rubriek in het tijdschrift Educare.

Oranje Creme van zoete bataat © 2009 - alle rechten voorbehouden.

Zie ook: http://www.yokidoki.nl

Be the first to write a comment.

Your feedback