Kruidkoek zoals je die alleen maar krijgt op Deel Vier

  Gastauteurs, Lekker & Gezond
 
  reageer als eerste...

Jolanda Langenberg,

Sinterklaastijd is de tijd waarop het overal moet ruiken naar kruidnagel, kaneel en andere lekkere specerijen. Zo ook op conferentieoord DEEL VIER, waar gasten ontvangen worden met heerlijke kruidkoek…

Ingrediënten

  • 500 gram bloem of speltmeel,
  • 350 gram bruine basterdsuiker + een halve pot rietsuikerstroop (of 1 pot dadelstroop),
  • 550 gram gewelde rozijnen,
  • 1 zakje bakpoeder,
  • 1 EETlepel kaneel,
  • 1 THEElepel kruidnagelpoeder,
  • 1 THEElepel gemberpoeder,
  • 1 THEElepel nootmuskaat,
  • 1 THEElepel foelie.

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan op 175 graden en laat deze voorverwarmen.
  2. Meng de droge ingredienten.
  3. Doe er 4 deciliter warm water bij en daarna de stroop (of dadelstroop) en meng dit met de mixer.
  4. Hierna 550 gram gewelde rozijnen er door roeren met een pollepel.
  5. Beboter een cakeblik en bestuif deze met paneermeel. Doe vervolgens het kruidkoekmengsel in het cakeblik.
  6. Laat het 2 uur bakken in de oven op 175 graden.
Dit recept krijg je van Jolanda Langenberg, gastvrouw en organisator van Conferentieoord DEEL VIER, een mooie en bijzondere plek die ze graag deelt met andere mensen en die ze daarbij op haar eigen wijze in de watten legt – onder andere met verse biolologische en streekprodukten.

Ben je toevallig op zoek naar een locatie voor een familiefeest of bedrijfsuitje?
Kijk dan eens op Jolanda’s website: www.deelvier.nl.

Kruidkoek zoals je die alleen maar krijgt op Deel Vier © 2012 - alle rechten voorbehouden.

Zie ook: http://www.deelvier.nl

Be the first to write a comment.

Your feedback