Het Grote Sinterklaas Kookboek

  Lekker & Gezond
  , ,
  reageer als eerste...

Het Grote Sinterklaas Kookboek

Ik heb serieus overwogen om de hele rubriek Lekker & Gezond hier op de site maar op te doeken, want als je Het Grote Sinterklaas Kookboek eenmaal in huis hebt, wil je alleen daar nog maar uit koken.

Het feest begon al meteen met de vormgeving. Een mooie Sinterklaasrode linnen kaft gewikkeld een soort bandana vol foto’s van allerlei heerlijkheden. Ik begon te bladeren en de ene na de andere foto juichte: “Maak mij, eet mij!”. Het water liep me in de mond.

Mijn jongste zonen kwamen net thuis uit school en zagen me verlekkerd kijken naar al die mooie plaatjes. “Mam, wat heb je daar?” Nu houden ze beslist van boeken, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat ze vol belangstelling (een heel uur lang!) door een kookboek gebladerd hebben.

Creatief met lekkernijen

Wat me ook erg aanspreekt is de enorme creativiteit waarmee auteurs Yolanda van der Jagt en Anneke Ammerlaan al deze Sinterklaas recepten bedacht hebben.

Sinterklaas Kookboek - koekhuizen

Natuurlijk staan er ook de klassiekers in: pepernoten, speculaas en borstplaat. Maar wat dacht je van een straatje met koekhuizen, snoepfiches om spelletjes mee te spelen of eetbare speelkaarten van speculaas voor de kaartliefhebber. Taai-taai krijgt ook een nieuwe dimensie als je die maakt in de vorm van een varkentje. En dan heb ik het hier alleen nog maar gehad over de zoete lekkernijen…

Het feest gaat onverminderd voort met de borrelhappen en de avondmaaltijd. Een bord vol kadootjes van bladerdeeg met een strik erom, een schaaltje boerenkool sigaren en stokbrood serveer je natuurlijk met de enige echte (kruiden)boterletter! Zo’n 200 pagina’s keukensurprises – genoeg om alle Sinterklaasfeesten voor de rest van je leven van heerlijkheden te voorzien.

Je hoort het al: ik ben echt heel enthousiast!

Bestel hier Het Grote Sinterklaas Kookboek…

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?