De lekkerste bisschopswijn met Chai Masala Hot Spices

  Lekker & Gezond
  ,
  reageer als eerste...

Hieronder een bijzonder recept voor het maken van bisschopswijn met Chai thee: kruiden dus! (Een heerlijke verwennerij voor de 18-plussers in het gezelschap)

Bisschopswijn - een recept met Chai thee van Biothee

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn (ik heb biologische Cabarnet Sauvignon gebruikt),
  • 3 bekers water,
  • 4 (of meer naar smaak) tl. Chai Masala Hot Spices,
  • 10 tl. honing,
  • 4 plakjes gepelde sinaasappel.

Bereidingswijze

  1. Doe water en filter met thee in een pan. Laat eerst koken en daarna zo’n 20 minuten op een laag pitje sudderen.
  2. Pel in de tussentijd de sinaasappel en snij hem in plakjes. Voeg de plakjes aan de pan toe. Voeg honing toe en laat nog even doortrekken.

    Wat tot nu toe beschreven is kan ook een dag van tevoren gemaakt worden.

  3. Vlak voor de gewenste serveertijd warm je de thee op en voeg je de wijn toe. Het mag nu niet meer koken zodat de alcohol niet zal verdampen.

Hoe langer de theemelange trekt hoe kruidiger de wijn wordt. Naar smaak kunt u natuurlijk meer Hot Spices toevoegen, meer of minder honing en meer of minder sinaasappel. Onze “connaisseurs” vonden de door ons beschreven versie ERG lekker!


Op verzoek van Pietje Patricia hebben we nog drie heerlijk opwarmende wintertheeën voor je geselecteerd, die passen bij het Sinterklaasseizoen:

Dit recept krijg je van Hagar en Peet Veerbeek van Biothee.nl, het bedrijf waarmee ze thee verkopen van uitzonderlijk hoge en verrassend lekkere kwaliteit. Thee bestellen kan op www.biothee.nl.

Reageer als eerste...

Wil je op dit bericht reageren?