Courgette-zalm soep

  Lekker & Gezond
 
  reageer als eerste...

Een lekkere maaltijdsoep is altijd praktisch op pakjesavond. Licht verteerbaar waardoor je genoeg ruimte hebt voor alle snoeperijen en toch even een hartige hap ter compensatie van al het zoet. Bovendien kun je het voorwerk al in de ochtend doen en heb je op de avond zelf in 5 minuten een volwaardige maaltijd op tafel.

Onderstaand recept is voldoende voor 4 personen.

Ingrediënten

  • 3 courgettes (in blokjes),
  • 4 kruimige aardappelen (in blokjes),
  • 1 liter kruiden-/groentenbouillon,
  • 1 bakje romige kruidenkaas,
  • 100 g gerookte zalmfilet in snippers,
  • 1 stokbrood / chiabatta.

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen 10 minuten voor en giet ze af.
  2. Kook nu de courgettes en de aardappelen nog eens 10 minuten in de bouillon.
  3. Pureer de aardappelen en courgettes met een staafmixer tot een smeuïge soep.
  4. Pureer de groenten met de staafmixer. Laat het nog 5 minuten pruttelen.
  5. Voeg de kruidenkaas toe aan de soep en roer deze tot de kaas is opgelost.

Verdeel de zalmsnippers in de soepkommen, giet de soep er overheen en serveren met stokbrood of chiabatta.

Indien je de soep als voorafje wilt serveren, dan is dit recept genoeg voor 6-8 personen.

Be the first to write a comment.

Your feedback