Chili-con-Carne

  Lekker & Gezond
 
  reageer als eerste...

Chili-con-carne is een van mijn persoonlijke lievelingsgerechten. Ik maakte het graag in mijn studententijd als ik voor grote gezelschappen moest koken – het is namelijk zóó gemakkelijk te maken! Extra lekker als je het een dag van tevoren klaarmaakt zodat de kruiden kunnen intrekken. Serveren met stokbrood.

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 blik jonge capucijners/rode kidneybonen,
  • 1 blik gepelde tomaten,
  • 1 blik maïs,
  • 1 blik ananas,
  • 1 blikje tomatenpuree,
  • 1 pond gehakt,
  • 1 paprika,
  • 2 uien,
  • 4 teentjes knoflook,
  • 2 eetlepes chilikruiden,
  • gehaktkruiden (zout/peper/nootmuskaat),
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder,
  • 2 eetlepels ketjap,
  • 1 eetlepel gembersiroop.

Bereidingswijze

Gehakt rullen met gehaktkruiden en kruidnagelpoeder in flinke braadpan. Uien grof hakken; paprika in smalle reepjes snijden. Uien glazig bakken en toevoegen aan gehakt. Knoflook en paprika erbij en chilikruiden en 1 minuut meebakken.

Tomatenpuree toevoegen en goed doorroeren. Gepelde tomaten erbij en vervolgens maïs en bonen (beide afgespoeld in zeef). Ananas laten uitlekken en toevoegen (ringen in stukjes snijden).

Breng het geheel weer aan de kook (voeg een klein beetje water toe als het je niet smeuïg genoeg lijkt!) Ketjap en gembersiroop erdoor roeren en minimaal een half uur op laag vuur laten sudderen.

Als je het een dag van te voren klaarmaakt: laat het afkoelen en warm het de volgende dag op op een laag vuur zodat het niet aanbrandt.

Lekker met stokbrood of in een tortilla wrap.

Bereidingstijd: 20 minuten (exclusief suddertijd)

Be the first to write a comment.

Your feedback