Broccolitaart

  Lekker & Gezond
 
  reageer als eerste...

Bijna alle kinderen houden van deze heerlijke hartige taart. Broccolitaart kun je ‘s ochtends alvast klaarmaken, zodat je deze alleen hoeft af te bakken op pakjesavond.

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • broccoli – in roosjes en de stronk in gelijke stukken gesneden,
  • pakje bladerdeeg,
  • spekjes of pijnboompitjes,
  • roomkaas,
  • 2 eieren,
  • zakje geraspte kaas.

Bereidingswijze

Over voorverwarmen op 180ºC. Broccoli koken tot beetgaar, spekjes uitbakken of pijnboompitjes roosteren. Ondertussen taartvorm invetten en bladerdeeg ontdooien. Taartvorm bekleden met bladerdeeg en de broccoli gelijkmatig erop verdelen. Verdeel de spekjes of pijnboompitjes (voor vegetariërs) over de broccoli. Meng de eieren met de roomkaas en giet het mengsel over de taart. Sluit af met een laagje geraspte kaas. In de oven op 180ºC in ongeveer 25 minuten afbakken; in ieder geval totdat het bladerdeeg er gaar uitziet.

Lekker met een eenvoudige groene salade.

Bereidingstijd: 20 minuten (exclusief afbakken)

Be the first to write a comment.

Your feedback