Aardpeer-venkel soep

  Gastauteurs, Lekker & Gezond
 
  reageer als eerste...

Jolanda Langenberg,

De aardpeer is een groentesoort die misschien niet zo heel vaak op tafel komt. Het is een knol met een grillige vorm, die ook wel topinamboer of Jeruzalem-artisjok wordt genoemd. De aardpeer is lichtbruin of violet van kleur en de smaak is lichtzoet maar heeft ook iets weg van een artisjok. In combinatie met venkel vormt het de basis voor een heerlijke maaltijdsoep.

Ingrediënten

  • 1 el boter,
  • 250 gram venkel,
  • (venkelgroen voor de garnering),
  • 150 gram aardpeer,
  • 1 dl slagroom,
  • 1 tl gemalen venkelzaad,
  • witte peper,
  • zout.

Bereidingswijze

  1. Verwijder de buitenste taaie blaadjes van de venkel en snijd de knollen klein.
  2. Borstel de aardpeer schoon onder stromend water en snijd hem klein.
  3. Fruit de aardpeer met de venkel in de boter en blus af met 5 dl water. Breng de groenten aan de kook en kook ze in circa 12 minuten gaar.
  4. Pureer de groenten met de staafmixer. Laat het nog 5 minuten pruttelen.
  5. Breng op smaak met het venkelzaad, peper en zout.
  6. Roer op het laatst de slagroom er door. (Niet meer koken!) Garneer de soep met het venkelgroen.
Dit recept krijg je van Jolanda Langenberg, gastvrouw en organisator van Conferentieoord DEEL VIER, een mooie en bijzondere plek die ze graag deelt met andere mensen en die ze daarbij op haar eigen wijze in de watten legt – onder andere met verse biolologische en streekprodukten. Klik hier voor meer lekkere recepten van Jo…

Aardpeer-venkel soep © 2012 - alle rechten voorbehouden.

Zie ook: http://www.deelvier.nl

Be the first to write a comment.

Your feedback