Aftellen naar pakjesavond

Waarom zou je aftellen naar pakjesavond?

Zodra de Sint in het land is, begint het aftellen naar pakjesavond. Maar je kinderen zijn misschien al hyper-de-pieper sinds ze de eerste pepernoten hadden gespot in de lokale supermarkt…

Het Sinterklaasfeest geeft veel pret en plezier, maar zorgt ook voor een hoop spanning en onrust, vaak ten koste van een goede nachtrust. Het helpt je kind als het weet waar het aan toe is. Omdat met name jonge kinderen nog weinig tijdsbesef hebben, zullen ze blijven vragen wanneer…

 • ze hun schoentje mogen zetten;
 • Sint op school langskomt;
 • het nu eindelijk pakjesavond is.

Een Pakjesavond Aftelkalender geeft rust

Je kunt je kinderen een stukje rust teruggeven met behulp van een aftelkalender. Hiermee kunnen je kinderen zelf aftellen naar pakjesavond. Deze kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt ook onze aftelkalenders downloaden en uitprinten – helemaal in stijl met het Sinterklaas Surprisespel!

Sinterklaas Surprisespel - aftellen naar pakjesavond voor woensdag 5 december 2018

Aftellen naar pakjesavond kan met een van deze 5 kalenders: aftellen naar zaterdag 1 december, zondag 2 december, woensdag 5 december, vrijdag 7 december of zaterdag 8 december. Je kunt de kalenders downloaden via de links hieronder.

Titel: Pakjesavond Aftelkalender 2018
Beschrijving:

Enkelzijdig afdrukken op normaal papier.

Geef aan je kinderen en laat hen dag voor dag wegstrepen tot aan pakjesavond.

Links:
 • Aftellen naar zaterdag 1 december
 • Aftellen naar zondag 2 december
 • Aftellen naar woensdag 5 december
 • Aftellen naar vrijdag 7 december
 • Aftellen naar zaterdag 8 december
 • Oh en… voel je vrij om deze pakjesavond aftelkalender door te geven aan vrienden en/of collega’s als je denkt dat je hen hier een plezier mee doet!

  Veel plezier ermee!

  Pietje Patricia

  Reacties

    Aantal berichten: 13

  1. Claudia Thijssen


   Erg leuk de aftelkalender. Echter onze dochter heeft autisme en wil graag ook een aftelkalender. Zij is 7 en zou erg verward zijn omdat de nummers op de kalender niet corresponderen met de data. Is er hier ook een variant van?

   Groeten Claudia

   • Pietje Patricia


    Je kunt even kijken bij http://www.familyfactory.nu – die hebben ook een aftelkalender. Ik weet niet of dit alleen aftelnummers zijn of dat er ook data op staan, maar in elk geval is deze wel rustiger qua vormgeving dan de mijne. Wat je ook nog kunt doen is een papieren meetlint halen bij Ikea of andere doe-‘t-zelf zaak en je dochter iedere dag een centimeter laten afknippen (even vooraf op de goede lengte maken). Dat is visueel een hele sterke omdat de tijd letterlijk korter wordt. Heb je hier wat aan?


  2. Hoi, Dank je wel voor de leuke Sint verrassingen.Ik zou het ook leuk vinden als de kalender als kleurplaat te downloden valt. Ik heb geen kleurenprinter en zo zijn de kinderen ook lekker bezig!
   dank je wel!
   groetjes Chantal

   • Pietje Patricia


    Hoi Chantal, leuke tip! Ik zal het in mijn achterhoofd houden, maar reken er dit jaar in elk geval niet meer op. Ik zal in elk geval kijken of het makkelijk kan of niet. En er zit ook een kleurplaat in de virtuele schoen nu – snel downloaden dus voor de schoen weer leeg is!

   • Margriet Darwinkel


    Zeker leuk voor volgend jaar!
    Er zijn hele leuke sinterklaas mandala kleurplaten. Mandala kleuren is sowieso rustgevend. Ik schreef er ooit een blog over.
    En als je googled op sinterklaas mandala vind je er veel.


  3. Hallo pietje Patricia,

   ik ben zo vrij geweest om deze link te promoten op mijn pinterest en facebook site. De aftelkalender ziet er weer goed uit en heb nu al zin in het spel!

   Hartelijke groet Ilona


  4. hallo

   ik ontdekte ook een foutje er staat op zaterdag 17 november schoenzetten terwijl sinterklaas pas 24 november in het land aankomt of vergis ik me nu en komt hij op 17 november aan?


  5. Ik van u een mail ontvangen met allemaal ontzettend leuke tips. Zo zag ik ook de aftelkalender. Deze heb ik uitgeprint voor mijn kinderen maar toen kwam ik er achter dat er een fout in zit. Beide kalenders beginnen met maandag 14 dinsdag 15 november. DIt moet volgens mij 12 en 13 november zijn. Zou u dit aan kunnen passen zodat ik hem alsnog kan printen?

   Alvast bedankt en vriendelijke groeten
   M. van Laar

   • Pietje Patricia


    Dank u wel dat u me hierop attent heeft gemaakt! Ik heb zojuist de gecorrigeerde versie van de aftelkalender erop gezet. Als u deze nu opnieuw download, kloppen alle data!


  6. lieve sint waarneer komt u op school? sint wilt u met mij spreken?

   • Pietje Patricia


    Hoi Hizra, ik zal eens aan de Sint vragen of hij tijd heeft om je te antwoorden. Hij heeft het erg druk momenteel, maar wie weet…

  Wil je op dit bericht reageren?