Webwinkel

Kleintje Sintspel (digitaal)

Te laat voor het spel in bliq en tòch een leuke pakjesavond? Deze beknopte pdf versie van het Sinterklaas Surprisespel heb je direct in huis! Met 15 spelletjes en 6 opdrachtkaarten heb je meer dan genoeg keuze in wat je wilt spelen. De downloads staan direct na betalen voor je klaar. Binnen 1 à 2 uur uur heb je alles in orde voor een supergezellige Sinterklaas zonder gezeur en gegraai. Minimale stress, maximale pret!


Titel:
Kleintje Sintspel (digitaal)
Idee & Auteur:
Patricia Ritsema van Eck
Illustraties:
Jacqueline van Leeuwenstein
Uitgegeven door:
Zonder Streepje
Versie:
Digitale editie 2015 (puur pdf)
Prijs:
€9,00


In de webshop zijn alleen nog digitale producten verkrijgbaar!
Tussen half oktober en de intocht start de voorverkoop en zullen het spel, de stickers en de uitbreidingsset tijdelijk weer hier verkrijgbaar zijn.

Net als met het Surprisespel in BliQ bevat deze compacte digitale versie voornamelijk spellen die géén of heel minimale voorbereiding vergen (bijvoorbeed een zak pepernoten kopen – of was je dat eigenlijk niet van plan?!).

Het Kleintje Sintspel bestaat uit:

De spelinstructies

Stap-voor-stap instructies voor voorbereiden van pakjesavond, de spelregels voor de avond zelf en de betekenis van de plaatjes op de opdrachtkaarten.

6 opdrachtkaartjes

Op de opdrachtkaarten staan plaatjes die aanduiden welke opdracht er gedaan moet worden voor je je kadootje mag openmaken. In de spelinstructies staan de betekenissen van deze plaatjes. Kinderen kennen ze meestal na één kadootjesronde uit hun hoofd. Dat de opdrachten een paar keer op een avond herhaald worden, vinden de jongere Pietjes alleen maar prettig!

Brief van Sinterklaas

Voorbeeldbrief met korte uitleg over het spel, die je kunt gebruiken als de avond begint (meebezorgd met de pakjes uiteraard).

15 Surprisespellen

Bij opdrachtkaarten met een oranje rondje waar een kadootje in staat, hoort een surprisespel. Dat is een spel wat je met elkaar speelt wat net iets langer duurt dan de opdrachten op de andere kaartjes. Ze zijn in principe niet competatief maar wel lekker gek, zodat de sfeer gezellig blijft.

De surprisespelletjes in Kleintje Sintspel heten:

 
 • Huilen, da’s pas lachen
 • Levende Pietenknoop
 • Liedje voor Discopiet
 • Pieten ABC
 • Pepernoten Acrobatiek
 • Schimmeltje Prik
 • Sinterklaasliedjes hakken
 • Sinterklaas Quiz
 • Sinterklaas Weerbericht
 • Snoepgoed Estafette
 • Taai-taai happen
 • Toetjes Monsters
 • Verkleumde Handen
 • Vieze Pietjes
 • Zeebenen
Surprisespel Oefenbord

Laat jonge kinderen van te voren vast de basisopdrachten oefenen uit het Sinterklaas Surprisespel met dit oefenbord. Op de avond zelf wordt dit dan een feest van herkenning!

Pakjesteller voor Pakjesavond

Een strookje voor alle kinderen, waarop zichtbaar is hoeveel kadootjes zij die avond kunnen verwachten. Telkens als ze een kadootje hebben uitgepakt, scheuren ze een pakje van het strookje. Vooral bedoeld voor kinderen die behoefte hebben aan veel duidelijkheid en niet heel erg van verrassingen houden.

Het Pietendiploma

Een officieel diploma van Sinterklaas voor alle Pieten die enthousiast alle spelletjes gespeeld hebben. Vul van te voren vast de naam in.

In totaal gaat het om 22 pdf downloads. In het spel zitten 5 basis opdrachten die herhaald worden en 15 surprisespelletjes: in totaal 20 verschillende activiteiten die je samen doet voordat je een kadootje uitpakt.

Met de opdrachtkaartjes en 5 van de surprisespelletjes in dit pakket werd indertijd de basis gelegd voor het huidige Sinterklaasspel. Onze kinderen waren toen 3, 7 en 9 jaar oud en het was direct de leukste Sinterklaasavond sinds ze geboren waren! Ideaal dus voor een eerste kennismaking.

Met dit digitale pakket heb je alles in huis om je Sinterklaasavond binnen 1 tot 2 uur helemaal geregeld te hebben!

Bovendien krijg je volgend jaar tijdens de voorverkoopperiode €5,- korting wanneer je besluit te ‘upgraden’ naar het Sinterklaas Surprisespel in BliQ.
Waardebon goed voor 5,- korting op Surprisespel in BliQ

Kortom, wat wil je nog meer?

Het wordt èn gegarandeerd gezellig èn het kost je vrijwel geen tijd om dit te regelen èn je krijgt het hele spel ook nog eens voor een habbekrats. Voor slechts €9,- hebben jullie als gezin een supergezellige avond zonder gezeur en gegraai!


Titel:
Kleintje Sintspel (digitaal)
Idee & Auteur:
Patricia Ritsema van Eck
Illustraties:
Jacqueline van Leeuwenstein
Uitgegeven door:
Zonder Streepje
Versie:
Digitale editie 2015 (puur pdf)
Prijs:
€9,00


DIT IS DUS EEN DIGITAAL PRODUCT!

De link naar de PDF bestanden krijg je onmiddellijk nadat je de bestelling volledig hebt afgerond. Je ontvang alle bestanden als downloads, zodat je direct aan de slag kan.


Veelgestelde vragen

Wat is het verschil met het Sinterklaas Surprisespel?

Het Kleintje Sintspel is de digitale (pdf) versie van het Sinterklaas Surprisespel. Bovendien is het iets kleiner: 15 i.p.v. 30 spellen. De manier waarop je het gebruikt tijdens pakjesavond is helemaal hetzelfde.

Hoe lang duurt het voor ik het spel in huis heb?

Dit spel wordt digitaal geleverd. Dat wil zeggen dat je onmiddellijk na betaling toegang hebt tot alle downloadlinks van de pdf bestanden.

Met hoeveel personen kun je het Kleintje Sintspel spelen?

Dit spel kan zowel met kleine als grote groepen gedaan worden. Sommige spellen zijn minder geschikt voor grote groepen, andere spellen zijn minder geschikt voor een klein groepje. Alle spellen zijn geschikt voor groepen tussen de 5 en 10 personen.

Hoeveel kadootjes zijn bij dit Sinterklaasspel per persoon nodig?

Dat mag je helemaal zelf weten! Voor een groep 4 tot 6 mensen in elk geval niet meer dan 5 kadootjes per persoon. Bij grote groepen is 1 kadootje per persoon voldoende.

Lees hier meer over het Suprisespel met grote groepen...

Hoe zit het met wel of niet geloven in Sinterklaas?

Het maakt geen verschil of je kinderen juist wel of juist niet meer in Sinterklaas geloven. Het is echt geschikt voor alle leeftijden!

Mag ik geen gedichten en surprises meer maken?

Natuurlijk mag je dit wel! Het hoeft alleen niet. Als jij en je gezin dit juist hartstikke leuk vinden, dan kun je al je eigen creaties moeiteloos toevoegen aan dit spel.

Lijkt het op het Sinterklaas dobbelsteenspel?

NEE! Je kunt het totaal niet daarmee vergelijken. Bij het surprisespel ligt de focus op gezellig samenzijn en spelletjes spelen. Bij het dobbelsteenspel ligt de focus juist op kadootjes. Erger nog, ze worden zelfs afgepakt en doorgegeven. Leuk met volwassenen, maar voor kinderen is de lol er op die manier snel af!

Meer informatie over het Sintspel

Wil je eerst nog meer weten over het Sinterklaas Surprisespel en het Kleintje Sintspel? Ik heb alle artikelen erover hier voor je verzameld...

Als je nog steeds twijfelt, dan vind je het misschien ook prettig om eerst te lezen hoe anderen hun pakjesavond met het Sinterklaas Surprisespel of het Kleintje Sintspel ervaren hebben. Je vindt deze verhalen hier: www.sinterklaassurprisespel.nl/ervaringen-sintspel.

En uiteraard mag je me ook eerst bellen of mailen als je eerst nog wat vragen hebt. Overigens staan er ook al een heleboel veelgestelde vragen hier...

Deze producten zijn via Bol.com verkrijgbaar:

Sinterklaas Surprisespel in BliQ Het Grote Sinterklaas Kookboek CD Sinterklaas Fever - disco hits Kerst met Ballen - 30 activiteiten voor een hartverwarmende kerst
Sint Surprisespel
in BliQ
€ 19,95

Koop bij bol.com

Het Grote
Sinterklaas Kookboek
€ 22,50

Koop bij bol.com

Sinterklaas Fever
Disco Hits
€ 11,99

Koop bij bol.com

Kerst met Ballen
spel in BliQ
€ 17,50

Koop bij bol.com

In de webshop zijn alleen nog digitale producten verkrijgbaar!
Tussen half oktober en de intocht start de voorverkoop en zullen het spel, de stickers en de uitbreidingsset tijdelijk weer hier verkrijgbaar zijn.