3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Wat vertel je je kinderen als…

Ik ben me ervan bewust dat er ouders zijn die Sinterklaas een grote leugen vinden en dat je je kind niet mag voorliegen over het wel dan niet bestaan van de goedheiligman. Waarbij het opvalt dat deze ouders vaak zelf enorm gekwetst en teleurgesteld werden toen ze zelf klein waren. Heel begrijpelijk dat ze hun eigen kinderen dit diepe verdriet willen besparen.

Toch is het allemaal een kwestie van perspectief – en hoe (on)handig je eigen ouders hiermee omgegaan zijn natuurlijk. Ik zal het persoonlijk houden: voor mij bestaat de goede Sint wèl, ook al leeft hij allang niet meer tussen ons in lichamelijke vorm. We vieren de spirit van de Sint en alle goede daden die hij tijdens zijn leven verricht heeft en hierdoor bestaat Sinterklaas nog steeds.

Wat vertel je je kinderen dus als ze vragen of Sint echt bestaat?

Iedere ouder zal hier voor zichzelf iets op moeten verzinnen. Eerder vandaag las ik twee prachtige artikelen die je kunnen helpen hierbij:

Echt de moeite waard!

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Miranda: "Mijn oudste dochter – niet autistisch, (wel ADHD en nog een paar “extraatjes”) en wel met autistiform gedrag heeft vorig jaar genoten van het spel. Ook de jongere 2, die anders toch wat in de verdrukking raken door haar druk gedrag hebben genoten, en hopen dat Sinterklaas dit jaar weer allemaal opdrachten stuurt!. Iedereen er de hele tijd bij betrekken, en niet ieder voor zich: juist kinderen die moeilijk een “samen” gevoel beleven zullen genieten van de gezamelijke opdrachten! En de structuur die het spel biedt (door de opdrachten-kaartjes) gaf mij zelf ook de rust om alleen maar te hoeven genieten!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Het Sinterklaas Surprisespel viert een avondje Sint op een heel nieuwe manier, waarbij er echt AANDACHT is voor elkaar. Ik ben fan!"
Inge Schilders - bedenker van Kleine Avonturen

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...