3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Profit! – het kaartspel voor jonge ondernemers

Tom en Thomas zijn al sinds hun eigen schooltijd gek op ondernemen en geloven in de mogelijkheden die het ondernemerschap aan kinderen te bieden heeft.

Ondernemen binnen het onderwijs

Ondernemen stimuleert innovatief denken, creëert banen en is de machine die de welvaart draaiende houdt. In het huidige onderwijssysteem is er volgens Tom & Thomas te weinig aandacht voor het vak ondernemen. Daarom bedachten zij een kaartspel waarmee kinderen kennismaken met ondernemen: Profit!

Zelf uitgetest op tieners

Ik ‘ontmoette’ Tom via twitter en onze gemeenschappelijke connectie: CrowdAboutNow – het crowdfundingplatform wat we allebei gebruikt hebben om onze spelplannen werkelijkheid te laten worden. Tom stuurde me Profit! en ik ben het gaan uitproberen op de tieners met wie ik 2 dagen per week werk.

Drie grote pluspunten

Het eerste grote pluspunt is de snelheid waarmee iedereen begreep hoe dit spel gespeeld moet worden. Alle spelregels passen op één speelkaart. Fijne meevaller!

Het tweede grote pluspunt is de tijd die een ronde Profit! duurt: 5 tot 10 minuten. Je kunt vervolgens net zoveel potjes spelen als je zin in hebt, maar je zit niet met een uren durend spel wat dwars door bijvoorbeeld je maaltijdplannen heen fietst.

Het derde grote pluspunt is dat het een mooie laagdrempelige manier is om met kinderen ondernemerschap te bespreken. Behalve het spel daadwerkelijk te spelen, kun je de verschillende kaarten ook gebruiken om allerlei aspecten aan ondernemerschap te onderzoeken. Tom en Thomas hebben hier een handig boekje voor, wat je hier kunt downloaden van hun website, waarin allemaal voorbeelden en opdrachten staan.

Spelregels maken veel duidelijk

Met dit fimpje krijg je een duidelijk beeld van hoe dit spel werkt:

Wat vinden de tieners er zelf van?

Iedereen vond het leuk om het spel geprobeerd te hebben. Echter niet iedereen zal het direct weer grijpen op een regenachtige dag. Maar dat heeft vooral te maken met het type spellen wat zij persoonlijk leuk vinden om te doen.

  • Kids die graag strategische spellen spelen (bij deze groep met name schaken, Magic the Gathering en Munchkin), missen het strategische element en vinden dat er bij Profit! te veel van geluk afhangt (het element van kaarten schudden en blind trekken).
     
  • Kids die dol zijn op eenvoudiger gezelschapspellen (bij deze groep vooral Uno, de Grote Dalmutti en Monopoly) zeiden dat ze graag nog een keer Profit! willen spelen.

Je kunt natuurlijk nooit een spel maken wat iedereen leuk vindt. Persoonlijk vind ik het een aanrader en vooral vanwege het educatieve aspect wat ook in het spel zit. Ik denk daarom dat de missie van Tom en Thomas – een ondernemersspel voor het onderwijs – meer dan geslaagd is!

Kijk vooral ook op hun website, waar een schat aan informatie te vinden is – juist voor jonge ondernemers.

Gratis verzending voor Surprisespel fans

Klinkt dit als het spel waar jij iemand heel blij mee kunt maken? Of maak je wellicht jezelf er heel blij mee? Profiteer dan van deze leuke actie:

Leuke Actie: Profit met gratis verzending!

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Saskia Molenaar: "Wat een onwijs leuk spel! Alleen de voorbereiding was al smullen!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Met dit sinterklaasspel is iedereen de hele avond aan de beurt. De opdrachten zijn bovendien superleuk en houden de kinderen bezig. Eindelijk kun je weer rustig pakjesavond vieren..."
Judith van Wijk - trendspotter van Hip & Hot

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...