3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Kleine Avonturen voor Groepen

Een blik vol inspiratie om een waanzinnige en doldwaze middag met een stel kinderen te beleven!

Inge Schilders laat zich graag meevoeren in de dromen en wensen van kinderen. Wat raakt hen en verwondert hen? Vanuit deze verwonderingen begon zij aan haar eerste spel: Kleine Avonturen, dat de Publieksprijs 2015 ontving voor meest gewaarde gezelschapsspel.

Kleine Avonturen voor Groepen is het vervolg: een blik vol doldwaze spelletjes die je het hele jaar met groepen kunt spelen!

Kleine Avonturen met  Groepen: voorkant blik Kleine Avonturen met Groepen: Eiffeltoren

Een aantal jaren geleden leerde ik Inge en haar Kleine Avonturen kennen en het werd me meteen duidelijk: met Inge is het feest! Deze moeder en (toen nog) juf uit het basisonderwijs heeft voortdurend gekke invallen, maffe ideeën en is gewoon geweldig met kinderen.

Spellen kiezen met de klas

Ik had vorige maand haar blik vol avonturen mee naar school genomen om met de kinderen te overleggen wat we hier misschien uit konden gebruiken tijdens de verjaardag van een collega. Alleen al het lezen van alle spelideeën veroorzaakte regelmatig gegrinnik.

Uiteindelijk kozen we het spel Schuimmuts, waarbij iemand een badmuts opzet die ingesmeerd wordt met een dikke laag scheerschuim, slagroom of jam. Vervolgens mag de rest met propjes papier, popcorn of watjes gooien om de muts mee te versieren. Helaas vond collega het een minder goed plan, dus nu mogen ze het met mijn verjaardag doen. Alleen moeten ze hierop nog wel een half jaartje wachten…

Voor de tussentijd heb ik dringend twee spelverzoeken gekregen: Eiffeltoren waarbij je gaat bouwen met opgerolde kranten (zie de afbeelding hierboven) en Boter, Kaas en Eieren, wat ook een ongewone variant is op dit bekende spel. Hierbij ga je namelijk met sponzen gooien die in verschillende kleuren verf gedoopt zijn.

Het hele jaar door samen spelen

Er is natuurlijk een hele duidelijke link tussen het Sinterklaas Surprisespel en Kleine Avonturen voor Groepen: beide blikken zitten vol met gekke spelletjes en opdrachten die je met elkaar speelt. Het grote verschil:

  • Inge’s spelletjes kun je het hele jaar door uit het blik trekken.
  • De spelletjes duren ook langer (10 tot 60 minuten).
  • Bovendien zijn veel van haar spellen – zelfs vooral – bedoeld om buiten te doen.

€2,- korting voor Surprisespel fans!

Je begrijpt wel dat ik een enorme fan ben van Inge’s spellen. Ik was dan ook blij verrast toen ze een korting van 2 euro aanbood voor iedereen hier. Persoonlijk vind ik dat haar spelblik helemaal niet duur is. Maar tot eind dit jaar kun je het dus nog goedkoper krijgen!

Leuke Actie: €2,- korting op Kleine Avonturen met Groepen!

P.S. Ga je dit spel bestellen? Zorg dat je ruim voldoende vuilniszakken in huis hebt!

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop