3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Educreation van Marijke Sluijter

Educreation - Leren spreken, rekenen, schrijven en lezen in verbondenheid met jezelf, de ander en de wereld
Leren spreken, rekenen, schrijven en lezen in verbondenheid met jezelf, de ander en de wereldeen handboek voor leerkrachten, remedial teachers, psychomotorische kindertherapeuten en kindercoaches.

door Jacqueline van Ommeren en Marijke Sluijter

Educreation beschrijft het verwerven van de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen in verbinding met elkaar en de wereld. Geen lesboekjes van een ander, geen methode die het kind stuurt, maar een levendige interactie tussen het lerende kind en de – rijke! – leeromgeving. De kinderen maken hun eigen lesboekjes en volgen hun eigen leermethode. Ze leren in interactie met elkaar.

Educreation bestaat uit 4 delen:

  • Deel 1: Spreken & de ontwikkeling van de persoonlijkheid
  • Deel 2: Het kind ordent zijn wereld.
  • Deel 3: Rekenen als scheppend proces.
  • Deel 4: Zelfstandig leren lezen en schrijven.

Onderwijs dat leeft

EDUCREATION is onderwijs dat leeft, de creativiteit prikkelt en de macht over het eigen scheppend vermogen teruggeeft aan leerkracht en leerling. Leidraad is de verbondenheid van het kind met zichzelf, de ander en de wereld, de functieontwikkeling is het uitgangspunt, de mogelijkheden van het dagelijks leven zijn het leermateriaal.

Geld speelt geen rol, de leerstof ligt op straat!

EDUCREATION maakt het mogelijk onder elke omstandigheid, onafhankelijk van financiële middelen, onderwijs te bieden dat de verbinding van het kind met zichzelf, de ander en de wereld in stand houdt en versterkt. Geld speelt geen rol, de leerstof ligt op straat! De taak van de begeleiders bestaat uit het observeren, gelegenheid bieden, een rijke leeromgeving scheppen en systematisch de functieontwikkeling te stimuleren.

Deze leidraad is geschikt voor leerkrachten in de eerste vier á vijf groepen van de basisschool, thuisonderwijs, leerkrachten Nederlands als tweede taal, remedial teachers en logopedisten.

Wie schreven dit boek?

Jacqueline van Ommeren en Marijke Sluijter hebben beiden jarenlange onderwijservaring in velerlei omstandigheden, zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden. Uit hun samenwerking is een inspirerende handleiding voor de begeleiding van het kind in de vaardigheden van het spreken, rekenen, lezen en schrijven ontstaan waarin de vorming van de persoonlijkheid voorop staat.

Marijke Sluijter“Elk kind bezit van nature een enorm potentieel tot groei, net als alles in de natuur. Als opvoeders is het onze eerste taak om de beste condities voor die groei te creëren. Kinderen hebben het recht om actief en interactief de wereld te verkennen, al doende te leren en die kennis samen te delen. Vertrouw op de leer-kracht waarmee ieder kind geboren is.” – Marijke Sluijter

Wanneer je deze visie onderschrijft, dan is Educreation een boek voor jou!


Leuke actie!

Educration kost normaal €40,- maar met de code uit onderstaande actiecoupon krijg je tijdelijk €10,- korting!

Leuke actie: Educreation

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Annemarie: "Ook wij hebben super genoten van het sinterklaas surprise spel! Ook al zijn we met oudere kids en veel volwassenen het was bere gezellig. Het spel pieten op het dak was echt een topper net als de sint en pietjes race. Het huis werd bijna afgebroken zo fanatiek ging een ieder te keer. Tot volgend jaar!!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Dit moet wel het favoriete spel van de Sint zijn!"
Ester & Silvia - oprichters van www.gezinspiratie.nl

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...