3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

WILD rijmen en dichten

Sinterklaas was vorig jaar bij een groot gezin met 1 klein meisje van 6 en 6 opgroeiende pubers en jong volwassenen. Die kwamen weer met vriendjes en vriendinnetjes en zo kwam het dat samen met de vader en de moeder en opa en oma het huis vol zat.

Samen hadden ze de erwtensoep gemaakt en oma bracht haar heerlijke zelfgebakken speculaas mee voor bij de wederom zelfgemaakte warme chocolademelk met verse (echt heerlijk romige) slagroom!

Sint had voor iedereen een passend cadeau uitgezocht. Er zijn namelijk creatieve en muzikale kinderen, en ook technische en ‘lees’ kinderen. Sint had er allemaal rekening mee gehouden.

Bij het uitpakken hadden ze samen bedacht dat het leuk zou zijn om ‘wild’ te dichten.

De spelregels zijn als volgt:

 1. De eerste persoon die een cadeau mag uitpakken maakt 1 of 3 rijmregels.
 2. Dit wordt opgeschreven op een groot vel door iemand die natuurlijk gewoon meedoet. Dit Sintfeest was het de oudste dochter.
 3. Degene die het cadeau heeft uitgepakt, mag de volgende dichter en uitpakker kiezen.
 4. Die vervolgt het gedicht met 2 rijmregels. (zo krijg je steeds dat iemand een tweede rijmregel maakt en dan weer een eerste. De volgende moet dan weer vervolgen op de eerste rijmregel…)
 5. De volgende doet dat ook weer met twee regels en zo ga je door.
 6. Aan het eind laat je de laatste persoon met 1 regel of met 3 regels (zie begin) afsluiten.
 7. Dan leest de schrijvende persoon het gehele gedicht voor.

Pret verzekerd! En uniek!

Varianten:

 • Je kunt een volgend persoon ook kiezen op een volgende manier:
  Je kijkt naar het cadeau wat je hebt gekregen en zoekt iemand uit wiens naam begint of eindigt met de eerste of laatste letter van het cadeau…

 • Ook leuk is om het gedicht eens van onder naar boven voor te lezen!

Sacha Grootenboer weet dat leren van het leven een hoofdrol speelt in je bestaan. Als je speelt, ontdekt en leert met wat er al is, aangevuld met materialen die je talent aanspreken en je eigen ontwikkeling vormen, dan ligt een gelukkig leven in het verlengde. Op haar webwinkel www.opzijnplek.nl. verkoopt ze materialen voor duurzaam opgroeien. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Sacha…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop