3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Teambuilden met Sinterklaas

Jaah, dat hadden jullie nooit gedacht, maar ook Sinterklaas houdt ervan zelf een spelletje te spelen en van een vrij moment in de natuur om iets creatiefs met de Pieten te ondernemen. Het lijkt een beetje op teambuilding, maar dan een beetje minder serieus!

Sint houdt van samenwerken. Ook wil hij heel graag dat zijn Pieten alert blijven en hun zintuigen goed blijven gebruiken. Stel je voor dat je niet hoort dat de haard knettert of ruikt dat er rook uit de schoorsteen komt… Dan verbrandt toch maar mooi dat pakje! Een goede neus, scherpe oren en ogen en een betrouwbare intuitie is dus erg belangrijk voor Pieten!

Sint weet dat zijn Pieten dat krijgen door af en toe voldoende rust te nemen, te spelen, te bewegen in de natuur en te genieten van lekkere gerechten uit de moestuinen in Nederland.

Sint trekt daarom af en toe zijn rode overal aan met bretels, zet zijn pet op, bindt zijn baard in een een baardenstaart en klimt in een boom. Ja echt! Vandaag deed hij dat ook, om 14.30 uur.

In zijn rugzak heeft hij allemaal attributen gestopt: een vogelfluitje, een zelfgemaakt pompoensoepje in een thermosfles voor als hij het koud krijgt en de heerlijke geur, een potje beukennootjes die hij eerder gevonden had, een flesje half gevuld met water, een touwtje met veren, een trommeltje en van alles nog wat!

Sint heeft zijn Pieten opdracht gegeven te wachten bij de ingang van het bos. Om precies 15.00 uur mogen ze afgaan op geluid en geur mogen ze al hun zintuigen gebruiken om de Sint te vinden in het bos.

Eén Piet is kleurenblind. Die vindt de Sint nooit in het rood, want hij ziet zo weinig rood dat hij makkelijk de Sint met een roodborstje verwart. Maar die Piet kan heel goed ruiken. Hij gaat af op de pompoenengeur. Zo vindt hij Sint. En zo komen langzaamaan ook de andere Pieten ook op het spoor van Sinterklaas.

De laatste Piet is een beetje doof, maar omdat hij zo goed voelen kan, gaat hij af op de trilling van het vogelfluitje dat hij steeds voelt als Sint erop blaast. Wouw… ineens voelt hij aanwezigheid van andere Pieten. Hij kijkt goed; hij kan heel goed zien namelijk! De veertjes van de Pieten bewegen dansend op hun petten… Gesnapt! … Gevonden!

Het Sinterklaas verstop- en leerspel is gelukt. Alle Pieten zijn binnen. Wie is de volgende verstopper?
Ik hoor net influisteren van een kindje dat altijd naar Sinterklaas op zoek is en het goed met hem kan vinden, dat de kleurenblinde Piet nu in de boom mag klimmen. Wij zijn benieuwd of Sinterklaas zelf ook zo goed is met zijn eigen Pieten vinden!

Sacha Grootenboer weet dat leren van het leven een hoofdrol speelt in je bestaan. Als je speelt, ontdekt en leert met wat er al is, aangevuld met materialen die je talent aanspreken en je eigen ontwikkeling vormen, dan ligt een gelukkig leven in het verlengde. Op haar webwinkel www.opzijnplek.nl. verkoopt ze materialen voor duurzaam opgroeien. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Sacha…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Saskia Molenaar: "Wat een onwijs leuk spel! Alleen de voorbereiding was al smullen!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Als jij dit jaar een keer een echt leuke, ontspannen en gezellige pakjesavond wilt - dus zonder gegraai, gezeur en ongeduld - koop dan het Sinterklaas Surprisespel. Echt, ik gebruik het nu zelf een aantal jaar en het is super leuk. Je hoeft geen surprises te maken, maar je maakt van het uitpakken van de kadootjes een spel. Het kost je 20 euro en dat is het echt meer dan waard. En je kunt het ieder jaar opnieuw spelen...
Jeroen de Jong - De Praktijkvader

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...