3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Surprisespel speurtocht

Het Sinterklaas Surprisespel leent zich heel goed voor een Sinterklaas speurtocht met grote groepen. Als je bijvoorbeeld op school het Surprisespel speelt, pak je het als volgt aan:

  • zet een route uit door het gebouw en/of op het schoolplein;
  • verdeel de klassen in groepjes van 5 tot 10 personen;
  • elke 5 minuten laat je een groep vertrekken;
  • op verschillende plekken langs de speurroute laat je ze één van de opdrachten op de surprisekaarten uitvoeren;
  • eventueel kunnen ze per opdracht iets lekkers of een kleinigheidje krijgen;
  • na afloop kun je elke klas een klassencadeau geven of als ze zelf kadootjes hebben meegenomen deze nu samen uitpakken.

Het spel op deze manier spelen is ook leuk in verenigingsverband (sportclub, muziekschool etc), tijdens een kinderfeestje of in grote families.

Deze tip krijg je van Anne Mijke van Harten, Surprisespel fan en eigenaar van Earth Games. Anne Mijke verzorgt workshops coöperatief spelen en heeft ook een webshop waar ze o.a. leuke handpoppen en coöperatieve spellen verkoopt. Je vindt haar webshop op www.earthgames.nl
Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Mieke: "We hebben het Sinterklaasspel met oma en onze 3 autistische kinderen gespeeld. Van te voren de taken verdelen werkte perfect. We hebben een selectie gemaakt uit de opdrachten, want 'raak me niet aan' kinderen vinden niet alles leuk. Knuffelpiet (met complimenten) was best moeilijk maar heel bijzonder. 'Dit was leuk mam!' zei de jongste. De pubermeiden zijn niet zo gul met complimenten, maar uit hun reacties en gegiechel was het wel goed."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Wat een gaaf spel! Een prachtige invulling voor pakjesavond."
Willemien Eikelboom - Family Factory

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...