3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Spijkers poepen

Een hilarisch spel voor jong en oud en het gebruik van veel vieze woorden wordt bijzonder gewaardeerd door een bepaalde leeftijdsgroep…

Benodigdheden

  • 2 flessen
  • 2x touw met een spijker
  • eventueel een broekriem

Voorbereiding

Bij spijkerpoepen moet de spijker ongeveer halverwege je bovenbeen bungelen. Omdat iedereen een andere lengte heeft, kun je het beste een stuk touw afmeten aan de hand van de grootste persoon in de groep. Maak het touw vast aan een flinke en liefst ook zware spijker (door het gewicht wordt het touw rechtgetrokken – anders springt de spijker echt alle kanten op!) Pak je flessen en de spijkertouwen bij elkaar in, eventueel met een extra broekriem om het touw aan te kunnen vastmaken bij kleding zonder lussen (jurkjes).

Valsspelen tijdens het spijkerpoepen...

Instructies over het spel opschrijven (als je voldoende inspiratie hebt, doe het dan in dichtvorm) en in een envelop stoppen. Plak een surprisesticker op de envelop en plak deze op het pakje.

Uitvoering

Twee Pieter per keer binden het touw met de spijker aan hun middel – spijker hangt als een staart tussen de benen. Beide Pieten hebben een flesje tussen de benen. De kunst is nu om de spijker in de fles te ‘poepen’.

Voorbeeld gedicht

– Wie kan het hardste boeren?
– Wie kan de vieste scheten laten?
– Wie kan het diepst in zijn neus peuteren?
– Wie kan het langst aan zijn gat krabben?
– Wie kan het verst van de pot af piesen?

Oké, oké, nou weten we het wel!
Maar wat de Sint zich nog afvraagt is…

– Wie kan het beste spijkers poepen?

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Gerrie: "We hebben het sinterklaasspel gespeeld met 10 volwassenen en 8 kinderen van 0 t/m 8 jaar. Dit jaar geen gegraai in de zakken en snel uitpakken. Iedereen vond het prachtig om de opdrachten te doen en samen spelletjes te spelen. De cadeautjes werden soms zelfs vergeten! Een groot succes dus."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Met het Sinterklaas Surprisespel draait het om met elkaar samen zijn. Gezellig samen zijn dus, precies zoals het sinterklaasfeest bedoeld is!"
De redactie van SinterklaasFan.nl

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...