3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Knuffelpiet en het Sinterklaas weerbericht

Heb je al kennisgemaakt met Knuffelpiet? Hij is een hulpje van Sinterklaas die op pakjesavond iedereen blij maakt door iets liefs voor je te doen. Een van de pietjes die met je meedoet wanneer je pakjesavond viert met het Sinterklaas surprisespel.

Als Sinterklaas in het land is, kan je alle soorten weer verwachten: wind, regen, hagel, maar ook zonnige herfstdagen. Knuffelpiet vraagt aan iedereen wat voor weer Sinterklaas kan verwachten op de terugreis van Nederland naar Spanje.

Vervolgens voert Knuffelpiet het weer uit op zijn of haar rug: regen is tokkelen met de vingers, hagelen is met losse polsen de vingertoppen laten neerkomen en sneeuwen is vlinderlicht de vingertoppen laten neerdalen.

En zon, wind, bliksem en donder? Verzin het zelf maar!

Deze Knuffelpiet opdracht is mijn bijdrage aan het Sinterklaas surprisespel. Het is een spel dat zowel thuis als in de klas gespeeld kan worden. Ik neem dit pietje zeker mee wanneer ik dit jaar pakjesavond bij Patricia vier. Ik heb er nu al zin in!

Hele fijne Sinttijd toegewenst!

Deze knuffelpiet tip krijg je van Marijke Sluijter, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Educare. Marijke heeft het boek “Aanraken een levensbehoefte” geschreven. Ze heeft een gratis e-cursus over onderlinge kindermassage waar je je voor op kunt geven op www.aanrakeneenlevensbehoefte.nl.
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Miranda: "Hallo, sinterklaasavond (zaterdag) was ontzettend leuk. Het gaat inderdaad niet meer om de kadootjes maar of er een sticker op zit en wat je dan moet doen. Doordat we de stickers verdeeld hebben, had ieder dus verschillende. Dit pakte helemaal leuk uit: zo zaten er aan het einde van de avond 4 zwarte pieten (volledig geschminkt natuurlijk – kan de rest lachen) tussen een kamer vol mensen. Helemaal top. Mijn meisje van 4 heeft ons veel geleerd over Sinterklaas; wist af en toe de antwoorden beter dan de volwassenen. Op en top genoten. Bedankt!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

Het Sinterklaasspel helpt je Sinterklaasavond te vieren op een manier waarbij èn de jonge kinderen èn de oudere kinderen èn de volwassenen ontzettend veel plezier hebben.
Anne Mijke van Harten - eigenaar van Earthgames

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...