3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Knuffelpiet en het Sinterklaas weerbericht

Heb je al kennisgemaakt met Knuffelpiet? Hij is een hulpje van Sinterklaas die op pakjesavond iedereen blij maakt door iets liefs voor je te doen. Een van de pietjes die met je meedoet wanneer je pakjesavond viert met het Sinterklaas surprisespel.

Als Sinterklaas in het land is, kan je alle soorten weer verwachten: wind, regen, hagel, maar ook zonnige herfstdagen. Knuffelpiet vraagt aan iedereen wat voor weer Sinterklaas kan verwachten op de terugreis van Nederland naar Spanje.

Vervolgens voert Knuffelpiet het weer uit op zijn of haar rug: regen is tokkelen met de vingers, hagelen is met losse polsen de vingertoppen laten neerkomen en sneeuwen is vlinderlicht de vingertoppen laten neerdalen.

En zon, wind, bliksem en donder? Verzin het zelf maar!

Deze Knuffelpiet opdracht is mijn bijdrage aan het Sinterklaas surprisespel. Het is een spel dat zowel thuis als in de klas gespeeld kan worden. Ik neem dit pietje zeker mee wanneer ik dit jaar pakjesavond bij Patricia vier. Ik heb er nu al zin in!

Hele fijne Sinttijd toegewenst!

Deze knuffelpiet tip krijg je van Marijke Sluijter, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Educare. Marijke heeft het boek “Aanraken een levensbehoefte” geschreven. Ze heeft een gratis e-cursus over onderlinge kindermassage waar je je voor op kunt geven op www.aanrakeneenlevensbehoefte.nl.
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Micha ter Horst: "Gistermiddag/avond voor de eerste keer het Sinterklaas surprisespel gespeeld. Het voorbereiden ging heel soepel. Van te voren nog de cadeautjes van de gasten laten stickeren en toen waren we er klaar voor. Wat was het leuk en wat hadden we een lol. Iedereen ging zwart naar huis en met leuke herinneringen. Echt super! Een aanrader. Volgend jaar weer dus."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Dit moet wel het favoriete spel van de Sint zijn!"
Ester & Silvia - oprichters van www.gezinspiratie.nl

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...