3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Pepernoten smokkelen

Ontspannen massage/voel-spelletje met pepernoten.

Piet heeft al teveel pepernoten gehad vandaag en mag helaas niet meer. Stiekem verstopt hij de pepernootjes één voor één onder zijn kleren om ze mee te kunnen smokkelen. Ze zitten verstopt ergens bij zijn voeten, benen, rug, armen en misschien wel onder zijn haardos. Dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Zeg fouilleer Piet, kun jij de pepernoten terugvinden? Ze zitten in ieder geval niet in zijn onderbroek; dat is niet fris en daar worden de pepernoten ook echt niet lekkerder van… Jij mag hem fouilleren, overal behalve borsten, billen en kruis (of daar waar je onderbroek zit). Heel zachtjes! Anders doet het pijn of knijp je de pepernoot fijn…

Benodigdheden

  • pepernoten

Uitvoering

Smokkelpiet moet met armen en benen wijd gaan staan en de Fouilleerpiet gaat zachtjes het lichaam fouilleren. Alleen benen, voeten, armen, rug, middenbuik. Het onderbroekgedeelte slaan we over. Je kan het ook evt. doen met een mini-cadeautje. Verstoppen ergens onder de kleding en de fouilleerpiet lekker laten zoeken maar.

Voorbeeld gedicht

Piet heeft te veel gesnoept vandaag
Maar pepernoten lust hij o zo graag
Dus smokkelt hij ze mee naar een stille plek
Zijn lijf zit vol bobbeltjes – kijk maar hoe gek
Hij heeft ze stiekem verstopt onder zijn kleren
Ben jij de Fouilleer Piet? Dan mag je fouilleren!
Zoek naar de pepernoten, één voor één
Voel Pietjes armen, rug, voeten of been
Misschien zijn ze zelfs onder zijn haardos verstopt?
Goed zoeken terwijl je zacht op zijn lichaam klopt
Niet te hard hoor! Dat doet pijn
En misschien knijp je dan zelfs de pepernoot fijn
Ze kunnen overal zitten dus zoek, zoek, zoek
Behalve in Pietjes onderbroek
Want een pepernoot tussen Pietjes billen?
Van zo’n vies idee gaat zelfs Pietje gillen!

Dit spelidee krijg je van Marien van Os, docent kinderyoga uit Culemborg. Marien kent allemaal leuke bewegings- en ontspanningspelletjes voor kinderen en schrijft hierover op haar website www.yokidoki.nl. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Marien…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Patricia Stam: "We zijn een gezin met inmiddels kinderen in de leeftijd van 0 t/m 10 jaar waarvan 2 kinderen met een stoornis binnen het autistische spectrum. Wij hebben 4 jaar geleden het surprisespel gekocht, omdat we de avond voor alle leeftijden - we vieren sinterklaasavond altijd ook met opa en oma erbij - leuk en aantrekkelijk wilden maken.

Samen zoeken we met de kinderen spellen uit die we willen doen met het sinterklaasavond. We doen echt alles samen. De kids hebben hun eigen taak zoals lekkers verzorgen, drinken inschenken, enz. Iedereen geniet die avond. De gespannen sfeer rond de kadootjes is verleden tijd, alles gaat in de rust, lekker ontspannen en volop genieten.

Wij vinden het een topper en een goed, leuk en echt een super spel. Kids vragen er ieder jaar weer om (zelfs de opa’s en oma’s). Ik moet het niet in mijn hoofd halen om het niet te spelen :-) Is dus een echte aanrader!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Het Sinterklaas Surprisespel viert een avondje Sint op een heel nieuwe manier, waarbij er echt AANDACHT is voor elkaar. Ik ben fan!"
Inge Schilders - bedenker van Kleine Avonturen

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...