3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Welk dier ben ik?

Kinderyogakaarten van Helen Purperhart Met de kinderyogakaarten van Helen Purperhart kun je niet alleen een hoop lol hebben op pakjesavond, ze komen het hele jaar door van pas. Op de kaarten staan dieren afgebeeld met een aanwijzing hoe je ze kunt uitbeelden. Op de achterkant van de kaartjes staan de kenmerken van dit dier en een vraag. Zo staat er bijvoorbeeld op de kikkerkaart dat een kikker vrolijk rondspringt met de vraag erbij: “Waar word jij vrolijk van?”

De oefeningen helpen bij het soepel en sterker maken van het lichaam en zijn niet prestatiegericht. Het gaat om de concentratie en de bewustwording van je bewegingsmogelijkheden. Je goed blijven voelen is daarbij van belang. Je kunt deze oefeningen doen met kinderen vanaf 4 jaar. Oudere kinderen, vanaf 8 jaar, kunnen de kaarten ook zelfstandig gebruiken.

Kinderyogakaarten op pakjesavond

Wil je er op pakjesavond mee aan de slag, dan laat je iedereen om de beurt een kaart trekken. Niet laten zien wat je hebt natuurlijk! Je beeldt het dier zo goed mogelijk uit en als de anderen kunnen raden wat je bent, mag je je kadootje uitpakken. Ook de vragen zijn leuk hierbij, omdat ze de kinderen op een speelse manier bewust maken van hun kwaliteiten. Je kunt het uitpakken dus ook nog even uitstellen totdat iedereen deze heeft beantwoord…

Kinderyogakaarten van Helen Purperhart bestellen…

Plaats een reactie »

2 reacties

 • - 16 juni 2015 | Permalink

  Super leuk deze sinterklaastip met de kinderyogakaartn.
  Ik zie dat de link naar de kinderyogakaarten niet werkt. Dit is de juiste link: http://www.kinderyogawinkel.nl/webwinkel/kaarten/p-1/Kinderyogakaarten.html

  p.s.: tegen Sinterklaastijd ga ik deze pagina als tip op mijn FB pagina zetten :).

  • Pietje Patricia
   - 16 juni 2015 | Permalink

   Ha Helen, ik heb de links meteen aangepast. Het bericht was uit 2011, vandaar. En leuk dat je er aandacht aan gaat besteden tegen de tijd dat we de wind weer door de bomen horen waaien, hier in huis zelfs waait dan de wind… 😉 Bedankt!

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Jesca: "De voorbereidingen voor pakjesavond zijn rond, de opdrachten en stickers zijn geplakt, en dat in slechts een uurtje tijd vanavond. Ben heel blij met het sinterklaassurprisespel!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Dit moet wel het favoriete spel van de Sint zijn!"
Ester & Silvia - oprichters van www.gezinspiratie.nl

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...