3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Een schoen vol mandarijntjes

Heb je er erg veel mandarijntjes in je schoen gekregen? Speel dan een mandarijnenspel. Net als de Pieten kun je hier heel veel kunstjes mee verzinnen.

Mandarijnen jongleerspel

  • Neem 1 mandarijn en gooi hem ongeveer een meter boven je hoofd in de lucht en vang hem weer op.
  • Maak het moeilijker en gooi twee mandarijnen om de beurt in de lucht en vang op, gooi weer en vang weer op.

Touwtje springen met mandarijnen

De pieten kunnen dit ook tijdens het touwtje springen:

  • In spring, de mandarijn komt in… En spring hem achterna en vang hem op!
  • Of jongleer de mandarijnen tijdens het springen…
  • Of gooi hem naar een volgende springer. Vangt hij hem, dan spring je samen verder en gooi je naar elkaar over tijdens het touwtje springen

Wees een Zevensprongpiet

Verzin tijdens het spelen 7 nieuwe kunstjes: gooi de mandarijn omhoog en vang weer op en maak het steeds moeilijker, bijvoorbeeld door tussen het gooien en vangen in de grond aan te raken, in de handen te klappen, je been op te tillen en onderdoor te gooien, of een rondje te draaien, een hoed op te zetten of een kusje te geven.

(red. Dit laatste spel is natuurlijk ook heel leuk om als groepssurprise te spelen tijdens pakjesavond! Of als variatie op het Pietenkunst onderdeel in het Sinterklaas Surprisespel…)

En als de manderijntjes na al deze spelletjes nog steeds stevig in hun jasje zitten, dan kun je na afloop nog even lekker gezond ervan smullen!

Sacha Grootenboer weet dat leren van het leven een hoofdrol speelt in je bestaan. Als je speelt, ontdekt en leert met wat er al is, aangevuld met materialen die je talent aanspreken en je eigen ontwikkeling vormen, dan ligt een gelukkig leven in het verlengde. Op haar webwinkel www.opzijnplek.nl. verkoopt ze materialen voor duurzaam opgroeien. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Sacha…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Mieke: "We hebben het Sinterklaasspel met oma en onze 3 autistische kinderen gespeeld. Van te voren de taken verdelen werkte perfect. We hebben een selectie gemaakt uit de opdrachten, want 'raak me niet aan' kinderen vinden niet alles leuk. Knuffelpiet (met complimenten) was best moeilijk maar heel bijzonder. 'Dit was leuk mam!' zei de jongste. De pubermeiden zijn niet zo gul met complimenten, maar uit hun reacties en gegiechel was het wel goed."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Ontzettend leuk spel!
Ook heel geschikt om een kinderfeestje mee te organiseren."

Martine Bakx - eigenaar van Verkleedwinkel Artoek

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...