Groene Sint: recycle, wecycle, upcycle kadootjes

  Originele Kadootjes   ,   geen

Upcycle product: vier op een reis spel van NS bord

Ook Sinterklaas werkt hard mee aan het leefbaar houden van ons klimaat. En je kunt hem helpen! Hier vind je 3 tips voor duurzame Sinterklaas kadootjes: 2x hoe je eraan komt en 1x hoe je er weer vanaf komt… Recycle je speelgoed Waarom zou je kadootjes nieuw kopen als er nog zoveel prachtig speelgoed ongebruikt  … Read more


Kadotip: geef een abonnement op kunst in de post

  Leuke acties!, Warm aanbevolen   , , ,   geen

PosKuns: Je suis un peu confuus van Beatrijs Wind

“PosKuns is voor mensen die van echte post houden. Gewoon door de brievenbus en met een mooie postzegel erop. Nééé, géén rekeningen, maar iets waar je blij van wordt, of waarom je moet grinniken,” zegt Beatrijs Wind, de bedenker van dit bijzondere kunstproject waarbij er 1x per maand kunstige post bij je bezorgd wordt. Is dat wel betaalbaar?


Crayon Rocks – een (h)eerlijk krijtje!

    , ,   geen

Crayon Rocks - biologische sojakrijtjes van Opzijnplek.nl

Schrijven is voor sommige kinderen zo’n ramp, dat ze het niet zonder tranen kunnen leren. Daarom ontwikkelde voormalig leerkracht Barbara Lee het sojakrijtje Crayon Rocks. Een krijtje in de vorm van een steentje, gemaakt van soja was. Het ligt heerlijk in de hand, zowel bij kinderen als volwassenen. En het is nu in Nederland verkrijgbaar!


Spannende tijden? Krassen mag!

    , ,   geen

Marijke Sluijter

Marijke Sluijter legt uit hoe kinderen door middel van lekker krassen op grote vellen papier alle Sinterklaasspanning van zich af laten glijden en weer heerlijk rustig worden van binnen. En met het resultaat kun je verrassend leuk en origineel je Sinterklaas kadootjes inpakken!


Het grootste kado dat je als ouder kunt geven…

    ,   geen

Jalada Goddijn-Koopmans: het grootste cadeau

Vaak overladen ouders kinderen met cadeau’s omdat ze hun kinderen graag blij willen maken en ze daarom al hun wensen in vervulling willen laten gaan. Meestal zit daar onbewust een gevoel onder van tekortschieten als ouder. Helaas kunnen cadeautjes de tekorten in de opvoeding niet vervangen. Wat dan wel?


Zak van de Kerstman vouwen

  Originele Kadootjes   , , , ,   geen

Vouwdoosje: de zak van de Kerstman

Leuk, die knutselplaten die je bij het kerstspel krijgt, maar hoe vouw je ze eigenlijk?