3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Leuke Originele Kadootjes

Kadootjes kun je zelf maken of kopen. Begin er in elk geval op tijd mee, zodat je niet tot diep in de nacht zit te knutselen of op de drukste avonden nog de stad in moet!

Hieronder vind je een overzicht van leuke en originele kadootjes – sommige om zelf te maken, andere om te kopen…

Kadotip: geef een abonnement op kunst in de post

PosKuns: Je suis un peu confuus van Beatrijs Wind

“PosKuns is voor mensen die van echte post houden. Gewoon door de brievenbus en met een mooie postzegel erop. Nééé, géén rekeningen, maar iets waar je blij van wordt, of waarom je moet grinniken,” zegt Beatrijs Wind, de bedenker van dit bijzondere kunstproject waarbij er 1x per maand kunstige post bij je bezorgd wordt. Is dat wel betaalbaar?

Verder lezen »

Crayon Rocks – een (h)eerlijk krijtje!

Crayon Rocks - biologische sojakrijtjes van Opzijnplek.nl

Schrijven is voor sommige kinderen zo’n ramp, dat ze het niet zonder tranen kunnen leren. Daarom ontwikkelde voormalig leerkracht Barbara Lee het sojakrijtje Crayon Rocks. Een krijtje in de vorm van een steentje, gemaakt van soja was. Het ligt heerlijk in de hand, zowel bij kinderen als volwassenen. En het is nu in Nederland verkrijgbaar!

Verder lezen »

Spannende tijden? Krassen mag!

Marijke Sluijter

Marijke Sluijter legt uit hoe kinderen door middel van lekker krassen op grote vellen papier alle Sinterklaasspanning van zich af laten glijden en weer heerlijk rustig worden van binnen. En met het resultaat kun je verrassend leuk en origineel je Sinterklaas kadootjes inpakken!

Verder lezen »

Het grootste kado dat je als ouder kunt geven…

Jalada Goddijn-Koopmans: het grootste cadeau

Vaak overladen ouders kinderen met cadeau’s omdat ze hun kinderen graag blij willen maken en ze daarom al hun wensen in vervulling willen laten gaan. Meestal zit daar onbewust een gevoel onder van tekortschieten als ouder. Helaas kunnen cadeautjes de tekorten in de opvoeding niet vervangen. Wat dan wel?

Verder lezen »

Zak van de Kerstman vouwen

Vouwdoosje: de zak van de Kerstman

Leuk, die knutselplaten die je bij het kerstspel krijgt, maar hoe vouw je ze eigenlijk?

Verder lezen »