3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Zakken door het hele huis

Sinterklaas: een superdrukke tijd voor ouders en voor kinderen is het een heel spannende tijd. Het hoogtepunt is natuurlijk op 5 december, als pakjesavond gevierd wordt. Wat ik vaak hoor is dat de zenuwen dan zo hoog oplopen, dat kinderen zo snel mogelijk alle cadeautjes open scheuren en dat is niet gezellig. Kinderen kunnen deze spanning niet altijd aan. Het is teveel in één keer.

Waar heeft Verstoppiet de zak gelaten? Een van de dingen die je kunt doen, is de cadeautjes verdelen over verschillende zakken. Doe de zakken halfvol en doe onderin een gedichtje van de Verstoppiet, dat de volgende zak per ongeluk ergens anders is geplaatst.

Bijvoorbeeld:

  • “De Verstoppiet, wat een schat… die stopte wat cadeautjes in het bad…”
  • Of: “Buiten zo koud en guur.. maar misschien staan er wel cadeautjes in de schuur?”

Je kunt er een hele speurtocht van maken. Door het zoeken ontstaat er ontlading in de spanning. En je kunt natuurlijk ook even ‘wachten’ met het vinden van het gedicht op de bodem van de eerste zak. Zo komt er meer rust in de avond en er is tijd om de cadeautjes te bekijken en te genieten van deze unieke gezinsavond.

Wat je ook kunt doen is het Sinterklaas Surprisespel aanschaffen. Dit spel geeft een invulling voor de gehele avond. Met hele leuke opdrachten en uitdagingen. Resultaat: meer gezelligheid en contact met de kinderen en de focus ligt op het spel en de gezelligheid. Echt heel erg leuk!

Ik wens alle ouders en kinderen een ontspannen en heel gezellige Sinterklaastijd!

Deze tip krijg je van Jacqueline Tournier. Zij is de oprichter van FlowInGrow, een praktijk voor het welbevinden van alle kinderen. Zelf is ze moeder van 3 kinderen, Anouk, Julie en Sterre. Sterre heeft het syndroom van Down. Zij schreef daarover columns die je hier kunt lezen. Sinds kort biedt zij ook een opvoedboost aan voor ouders op de nieuwe site www.supermamasuperpapa.com
Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Ankie: "Twee dagen voor pakjesavond vertelde mijn moeder dat ze geen sinterklaas besteld had dit jaar. In totale paniek zocht ik op het internet naar iets waardoor ik de feestavond nog wat inhoud kon gaan geven. Gelukkig vond ik het surprisespel. Het was nog spannend of het op tijd aankwam maar het was er uiteindelijk om 14:00u vlak voor pakjesavond! We hebben niet alles kunnen doen, maar we hebben erg gelachen om het sinterklaasliedjeshakspel, het kriebelen met de veer en het inpakken met een hand. Volgend jaar doen we de andere spelletjes!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Ontzettend leuk spel!
Ook heel geschikt om een kinderfeestje mee te organiseren."

Martine Bakx - eigenaar van Verkleedwinkel Artoek

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...