3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

TopTips voor een onvergetelijke Sinterklaas

Sinterklaas zal nooit meer hetzelfde zijn! Doe je voordeel met deze originele, grappige en mooie tips om jullie sinterklaastijd onvergetelijk te maken:

  • Doe eens gek: verander je kinderen in een echte zwarte piet en verras alle buurkinderen met een handvol pepernoten. Oudere kinderen kun je zelf afspraken laten maken met de buren over een handig bons-en-strooi-moment.
  • Verzorg op 5 december een echte Sinterklaaslunch: kruidnootjes op brood, chocolademelk, een zelfgebakken brood met speculaaskruiden of een taaitaaipop met pindakaas.
  • Verstop de cadeautjes op pakjesavond en laat de kinderen via foto’s of een speurtocht-op-rijm de cadeautjes zoeken.
  • Maak een foto van jullie schoenen voor de haard of je kinderen in vol pieten-ornaat, print hem uit op A4 en maak er een puzzel van.
  • Bewaar je sinterklaasgedichten in een speciale map en haal deze map in de week voor pakjesavond tevoorschijn. Een mooi moment om samen herinneringen op te halen.
  • Kijk of er in jouw omgeving ook een Sinterklaas-uitzwaai-moment georganiseerd wordt. Zo sluit je deze periode in stijl af. Heel fijn voor kinderen die houden van duidelijkheid en structuur.

Maak van Sinterklaas ook een feest van geven:

  • Muzikale kinderen? Geef een klein Sinterklaas-concert voor opa en oma.
  • Bepaal samen met de kinderen een goed doel dat jullie het komend jaar gaan steunen. Geef de eerste gift op jullie sinterklaasfeest en blijf jullie goede doel het komend jaar volgen.
  • Laat je kinderen voor pakjesavond een of twee stuks speelgoed weggeven aan kinderen die maar weinig speelgoed hebben.
  • Geef Sinterklaas zelf een cadeau. Natuurlijk heeft hij alles al, maar de Sint wordt heel blij van kinderen die iets goeds of liefs doen voor iemand anders: je broertje helpen met zijn kamer opruimen, de oude buurvrouw helpen met het versieren van de kerstboom of een pepernotentaart brengen bij een ziek klasgenootje.

De origineelste tip kregen we van Anke uit Amersfoort:

Plan in het weekend voor Sinterklaas een Pak-Piet-Nacht: slaap met elkaar een nacht in de woonkamer in de hoop de Piet te kunnen betrappen die elke keer jullie schoenen volstopt. Sleep alle matrassen naar beneden, bekijk een lekker lange Sinterklaasfilm en probeer wakker te blijven tot Piet een cadeautje komt brengen. Wie weet lukt het dit jaar wél!

Anke won met deze tip het Sinterklaas Suprisespel.

Heel veel Sinterklaasplezier gewenst!

Deze tips werden eerder gepubliceerd in de TopTip nieuwbrief van De Family Factory. De Family Factory is een netwerk van ouders die elkaar ontmoeten, inspireren en waar nodig een handje helpen. Via de landelijke website kun je je abonneren op de wekelijkse TopTips: www.familyfactory.nu/top-tip
Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Wies: "Het was een zeer geslaagde avond. De balletjes van oranje waren een groot succes, om alle malle pietjes hebben we erg gelachen en we hebben uit volle borst meegezongen met de liedjes. Dat ze ook nog het kadootje mochten uitpakken werd zo nu en dan bijna vergeten. Al met al zijn we met zijn vieren bijna 3 uur bezig geweest en heel veel lol gehad!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Als jij dit jaar een keer een echt leuke, ontspannen en gezellige pakjesavond wilt - dus zonder gegraai, gezeur en ongeduld - koop dan het Sinterklaas Surprisespel. Echt, ik gebruik het nu zelf een aantal jaar en het is super leuk. Je hoeft geen surprises te maken, maar je maakt van het uitpakken van de kadootjes een spel. Het kost je 20 euro en dat is het echt meer dan waard. En je kunt het ieder jaar opnieuw spelen...
Jeroen de Jong - De Praktijkvader

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...