3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Slaap zacht

Met nog een of twee nachtjes te gaan voor de grote dag, zullen er behoorlijk wat kinderen zijn die van alle opwinding niet kunnen inslapen. Wat voor veel kinderen helpt, is cirkeltekenen. Zing een liedje over de maan, terwijl je langzaam cirkelend de maan en de nacht tekent. Je kind zal met de ogen de spiraalvorm volgen, waardoor alle indrukken van de dag neerdalen en vervagen. Door steeds zachter te praten en uiteindelijk alleen nog in stilte te tekenen heb je kans dat je kind zachtjes wegsoest en in slaap valt.

Wat heb je nodig?
Zinvol tekenen met kinderen: maantekening Marijke Sluijter

  • tekenpapier
  • wit potlood
  • lichtblauw potlood
  • donkerblauw potlood
  • zwart potlood

Cirkelend de maan tekenen

  1. Neem een wit potlood en zet de punt in het midden van je vel papier.
  2. Cirkel langzaam en zorgvuldig van binnen naar buiten en weer terug naar het midden terwijl je een liedje over de maan zingt, zoals bijvoorbeeld Maantje tuurt, maantje gluurt.
  3. Neem dan een lichtblauw potlood en neuriend ga je precies over de onzichtbare witte cirkel. Nu komt de maan tevoorschijn.
  4. Pak dan een donkerblauw potlood en cirkel in stilte om de maan een mooie donkere nacht.
  5. Slaapt je kind? Dan stop je. Anders teken je met een zwart potlood nog wat silhouetten, een late vogel, een boom.

Slaap lekker!

Zinvol tekenen met kinderen

Tekenen kun je inzetten in opvoeding en onderwijs. Het is een plezierige manier om noodzakelijke vaardigheden aan te leren. Als je wil weten hoe dit in z’n werk gaat, kijk dan even op www.zinvoltekenenmetkinderen.nl.
31 januari en 5 februari start ik met twee nieuwe studiegroepen.

Deze tekentip krijg je van Marijke Sluijter, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Educare. Marijke bedacht de Droedel App waarmee je in 52 weken kunt leren tekenen. Zie www.droedelapp.nl. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Marijke…
Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop