3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Slaap zacht

Met nog een of twee nachtjes te gaan voor de grote dag, zullen er behoorlijk wat kinderen zijn die van alle opwinding niet kunnen inslapen. Wat voor veel kinderen helpt, is cirkeltekenen. Zing een liedje over de maan, terwijl je langzaam cirkelend de maan en de nacht tekent. Je kind zal met de ogen de spiraalvorm volgen, waardoor alle indrukken van de dag neerdalen en vervagen. Door steeds zachter te praten en uiteindelijk alleen nog in stilte te tekenen heb je kans dat je kind zachtjes wegsoest en in slaap valt.

Wat heb je nodig?
Zinvol tekenen met kinderen: maantekening Marijke Sluijter

  • tekenpapier
  • wit potlood
  • lichtblauw potlood
  • donkerblauw potlood
  • zwart potlood

Cirkelend de maan tekenen

  1. Neem een wit potlood en zet de punt in het midden van je vel papier.
  2. Cirkel langzaam en zorgvuldig van binnen naar buiten en weer terug naar het midden terwijl je een liedje over de maan zingt, zoals bijvoorbeeld Maantje tuurt, maantje gluurt.
  3. Neem dan een lichtblauw potlood en neuriend ga je precies over de onzichtbare witte cirkel. Nu komt de maan tevoorschijn.
  4. Pak dan een donkerblauw potlood en cirkel in stilte om de maan een mooie donkere nacht.
  5. Slaapt je kind? Dan stop je. Anders teken je met een zwart potlood nog wat silhouetten, een late vogel, een boom.

Slaap lekker!

Zinvol tekenen met kinderen

Tekenen kun je inzetten in opvoeding en onderwijs. Het is een plezierige manier om noodzakelijke vaardigheden aan te leren. Als je wil weten hoe dit in z’n werk gaat, kijk dan even op www.zinvoltekenenmetkinderen.nl.
31 januari en 5 februari start ik met twee nieuwe studiegroepen.

Deze tekentip krijg je van Marijke Sluijter, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Educare. Marijke bedacht de Droedel App waarmee je in 52 weken kunt leren tekenen. Zie www.droedelapp.nl. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Marijke…
Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Marianne: "Wij kregen drie Pieten op bezoek die een envellop bij zich hadden waar opdrachten in zaten, dat waren diverse spelletjes van jou. Na ieder spel was er dan als beloning of een cadeautje of wat lekkers. Op die manier hebben we het feest over een paar uur kunnen spreiden, dat was erg leuk en ook heel ontspannen en bleef er ook nog tijd over om met de cadeautjes te kunnen spelen."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Het Sinterklaas Surprisespel viert een avondje Sint op een heel nieuwe manier, waarbij er echt AANDACHT is voor elkaar. Ik ben fan!"
Inge Schilders - bedenker van Kleine Avonturen

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...