3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Naamdichten

Heb je moeite met dichten of wil je eens een ander soort gedicht uitproberen? Maak dan eens een naamgedicht!

Naamdichten is heel simpel. Je schrijft de voorletters van iemands naam onder elkaar met vette blokletters. Vervolgens zet je een kort zinnetje achter iedere letter, die ook begint met deze letter. Ieder zinnetje vertelt wat over de persoon. Deze zinnen hoeven overigens wat Sint betreft echt niet te rijmen. Dat is juist heel modern…

Hier een voorbeeld van een naamgedicht:

Taalt niet naar vlees, maar is dol op snoep.
Houdt veel van zijn hond, maar niet van zijn poep.
Ook is hij goed in free-runnen en hij
Maakt de lekkerste havermoutpap.
Altijd wil hij laat naar bed en daardoor
Slaapt hij ieder weekend een gat in de dag.

Dit naamgedichtje heeft me niet meer dan 5 minuten gekost om te verzinnen. Als je het echt niet kan aanhoren zonder rijm, dan steek je er wat extra tijd in. Dan gaat ook dat vast lukken!

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Patricia Stam: "We zijn een gezin met inmiddels kinderen in de leeftijd van 0 t/m 10 jaar waarvan 2 kinderen met een stoornis binnen het autistische spectrum. Wij hebben 4 jaar geleden het surprisespel gekocht, omdat we de avond voor alle leeftijden - we vieren sinterklaasavond altijd ook met opa en oma erbij - leuk en aantrekkelijk wilden maken.

Samen zoeken we met de kinderen spellen uit die we willen doen met het sinterklaasavond. We doen echt alles samen. De kids hebben hun eigen taak zoals lekkers verzorgen, drinken inschenken, enz. Iedereen geniet die avond. De gespannen sfeer rond de kadootjes is verleden tijd, alles gaat in de rust, lekker ontspannen en volop genieten.

Wij vinden het een topper en een goed, leuk en echt een super spel. Kids vragen er ieder jaar weer om (zelfs de opa’s en oma’s). Ik moet het niet in mijn hoofd halen om het niet te spelen :-) Is dus een echte aanrader!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"De Sinterklaas Surprisespellen werken op de lachspieren en dat geeft een ontspannen sfeer. De focus ligt daardoor op het samen zijn en minder op de pakjes. Sinterklaas is weer ons leukste feest ooit!"
Mireille Mettes - bedenker van MIR methode

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...