3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Het best bewaarde geheim van Nederland

Op een dag ontdekt je kind dat Sinterklaas niet bestaat. Dat het allemaal ‘maar’ een spel is. Hoe voorkom je dat dit moment een grote teleurstelling wordt? Toen mijn oudste zoon erachter kwam dat wij thuis en iedereen op school de Sint wel heel erg aan het ‘helpen’ was, tot en met je aankleden als goedheiligman aan toe, was hij hier best ontdaan over. Hoe gingen we hiermee om?

We besloten dit moment van ‘de waarheid’ te zien als een moment waarop je kind weer een stap naar volwassenheid heeft gemaakt. Een soort inwijding die gevierd moet worden!

Dit hebben we gedaan door hem vanaf dat moment te betrekken bij de geheime handelingen die alleen de ingewijden kennen. Hij mocht de eerste zaterdag langer opblijven en toen zijn broertjes allemaal sliepen, de schoenen vullen. Op pakjesavond mocht hij bonzen op het raam en de pakjes afleveren bij de voordeur, terwijl zijn vader binnen voor zoveel afleiding zorgde dat niemand doorhad dat hij even weg was geweest. Dit allemaal natuurlijk onder de voorwaarde van strikte geheimhouding. Het gaat namelijk wel om het best bewaarde geheim van Nederland!

Een paar jaar later was zoon twee aan de beurt voor de inwijdingsrituelen. Inmiddels zijn ook de jongste zonen bijna van hun geloof afgevallen – van overtuigd believer naar twijfelaars. Helaas zijn er geen kleine broertjes of zusjes meer om Sinterklaas voor te kunnen spelen. Hoe kunnen we er van hen toch een inwijdinsritueel van maken? Daar denken we nog even over na…

Mooi stukken om verder te lezen hierover:

(Overig geloof ik zelf nog hartstochtelijk in Sinterklaas. Wat mij betreft bestaat hij wel. En het gerechtshof in Den Haag gelooft dit ook…)

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Patricia: "Dankzij het Sintspel is vorig jaar het sinterklaasfeest een groot succes geworden bij ons thuis. Dit jaar gaan we het zeker weten weer spelen. Het is zo leuk omdat je houvast hebt, maar ook de vrijheid om er aanpassingen in te maken zodat het helemaal bij ons gezin past.
Onze jongste zoon van 5 jaar heeft asperger en dus behoefte aan duidelijkheid (helemaal in deze tijd!) en het Sintspel geeft hem die duidelijkheid. Ook onze oudste zoon van 7 jaar vond het geweldig al die opdrachten. En de familie geniet vanzelfsprekend van die blije kinderen. Dank je wel!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Met het Sinterklaas Surprisespel draait het om met elkaar samen zijn. Gezellig samen zijn dus, precies zoals het sinterklaasfeest bedoeld is!"
De redactie van SinterklaasFan.nl

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...