3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Help! Ik kan geen Pietenkunstjes…

Pietenkunst: laat iedereen zien welk kunstje je kent Het gebeurt ieder jaar weer: zodra duidelijk wordt dat er een sticker in het Sinterklaasspel zit waarbij je een kunstje moet vertonen, raken de volwassenen in paniek. “Kunstje, kunstje? Ik ken geen kunstjes. En ik kan ze al helemaal niet!”
Daarom voor alle lieve grote mensen die vergeten zijn hoe simpel het is om een kunstje te vertonen, heb ik hieronder een aantal kunstjes verzameld die je kunt gebruiken op pakjesavond.

OP je handen staan

Vraag wie er van de groep op zijn/haar handen kan staan. Laat ze het eventueel voor- doen. Nu jij: ga op je hurken zitten en plaats je handen onder je voeten. Nu sta je op je handen!

Vingerschaar

Maak met je ene hand knipbewegingen terwijl je een denkbeeldig vel papier doorknipt. Ondertussen krab je met de nagels van je andere hand onder de tafel voor het bijbeho- rend geluid. Wie heeft er nog meer magische schaarvingers?

Tong met afstandsbediening

  1. Geef jezelf een klap op je achterhoofd en steek op het moment van de klap je tong uit.
  2. Trek aan je linker oorlel: je tong beweegt naar je linker mondhoek.
  3. Trek aan je rechter oorlel: je tong beweegt naar je rechter mondhoek.
  4. Duw het puntje van de neus omhoog: je tong krult nu naar boven.
  5. Trek aan het vel onder je kin: je tong schiet nu weer terug in je mond.

Duimen

Steek je beide armen opzij en doe je ogen dicht. Maak een wijde boog met je armen en zet in één keer de toppen van je duimen tegen elkaar aan. Hoe sneller, hoe moeilijker. Wie doet je na?

Waar is je neus?

Pak met je linkerhand je neus vast en met je rechterhand je linkeroor (je armen zijn dus gekruist). Geef nu met beide handen een klap op je knieën en pak dan zo snel mogelijk met je rechterhand je neus vast en met je linkerhand je rech- teroor. Weer een klap op je knieën en wisselen. Enz.


Weet je wèl Pietenkunstjes? Help de onhandige Pieten dan aan nog meer ideeën en beschrijf jouw kunstje in het reactieformulier. Dankjewel!

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Mirjam: "De leukste en beste manier om op gezellige wijze pakjesavond te vieren. Vorig jaar voor 't eerst gevierd met het spel en de kinderen (toen 3 en 5) hebben heerlijk enthousiast meegedaan, gezongen, gerijmd en gespeeld. Minder graaien en scheuren, meer aandacht en rust. Dubbel plezier. Dus dit jaar zeker weer!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

Het Sinterklaasspel helpt je Sinterklaasavond te vieren op een manier waarbij èn de jonge kinderen èn de oudere kinderen èn de volwassenen ontzettend veel plezier hebben.
Anne Mijke van Harten - eigenaar van Earthgames

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...