3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Het geheim van een gezellige Sinterklaasavond

Mijn man had eigenlijk nooit veel op met Sinterklaas vieren:
“Gedoe! Schoentjes vullen… waarmee dan? Kadootjes kopen… wat dan? Surprises maken… hoe dan? Gedichten schrijven… waarover dan? En dan dat gedoe op de avond zelf. Kinderen springen hyperdepieper om je heen – je moet echt niet denken dat je rustig een kopje koffie kan drinken in afwachting van de harde bons op het raam…”

Zelf begreep ik dat nooit zo goed. Ik kom namelijk uit een gezin waar Sinterklaas altijd groots gevierd werd, en alles wat mijn man niet zag zitten, werd als heerlijke voorpret beschouwd. Lastig hoor, om dan begrip op te brengen voor een vent die eigenlijk doet of Sint èn het feest gewoon niet bestaan!

Wat ik wèl begreep is dat hij zich groen en geel ergerde aan het gegraai en de hebberigheid van onze kinderen als de zakken met pakjes eenmaal bezorgd waren.

“Mag ik nog een kadootje?”
– “Nee, je bent nog niet weer aan de beurt.”
“Wanneer ben ik dan wel aan de beurt?”
– “Eerst naar dit gedicht luisteren, oké?”
“Maar dat is SAAI!”

OMG, wat was dat irritant! In plaats van genieten, was ik de hele avond voor m’n gevoel politie-agent aan het spelen. Pakjesavond zwaar verpest. En na afloop mijn man natuurlijk: “Zie je nou wel…”

Herken je dit?

Inmiddels zijn de kinderen 9 jaar ouder en is iedereen het bij ons thuis roerend eens: Sinterklaasavond is het leukste feest van het jaar! Zelfs mijn man is om. En achteraf was de oplossing voor het gillen, graaien en ruzie maken zo simpel. Het geheim van een leuke Sinterklaasavond? Als je Sinterklaas viert met jonge kinderen, dan moet je er een spelletje van maken waar iedereen aan mee doet!

Het spel wat wij spelen is het Sinterklaas Surprisespel. En het kent feitelijk maar één spelregel: voordat je je kadootje mag uitpakken, voer je eerst met z’n allen de opdracht uit die op het pakje staat. Let goed op wat hier staat: met z’n allen – dit is namelijk de sleutel tot een onvergetelijk feestelijk avond. Want zo hoeft niemand meer op z’n beurt te wachten: je bent namelijk de hele avond aan de beurt!

De voordelen van Sinterklaas vieren op deze manier:
– de kinderen stoppen met in de zak willen graaien;
– de avond verloopt rustiger omdat er duidelijke regels zijn;
– samen opdrachten doen, is samen lachen en het gezellig hebben met elkaar.

Kortom: pakjesavond is weer een ouderwets gezellig feest.

Geen idee wat voor opdrachten je moet verzinnen bij alle kadootjes? Het officiële spel bevat meer dan 50 uitgewerkte korte opdrachten om uit te kiezen. Geen kopzorgen hierover dus en als bonus: je hebt met deze versie de hele avond binnen 3 uur geregeld!

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Lindi: "We hebben afgelopen weekend weer genoten van een heerlijke gezins-sint-middag! In de aanloop naar Sinterklaas vroegen de oudste twee (9 en 7) zelf naar de ‘spelletjes van sinterklaas’. Van het welbekende kadootjes van de ander verstoppen tot het hilarische (nieuwe) doorgeefspelletje met de mandarijnen, alles was even ‘heerlijk’. Dankjewel voor al je werk hiervoor!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Ontzettend leuk spel!
Ook heel geschikt om een kinderfeestje mee te organiseren."

Martine Bakx - eigenaar van Verkleedwinkel Artoek

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...