3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

De 4 kadootjes regel

Sint Quote: Wat geeft de Sint?
Sinterklaas vieren: een feest waarbij het heerlijk is om te geven. Maar wat geef je dan? En hoe voorkom je dat je veel te veel geeft?

door Nathalie De Martelaere

Ik leerde de 4 kadootjes regel kennen via Mamaliefde, een blogster die ik heel graag volg. De trend is overgewaaid (zoals vele andere) uit Amerika. Het werkt als volgt:

Je geeft iets…

1) Wat ze vragen

Dit kan je het best doen aan de hand van het wensenlijstje. Dit is een kadootje dat ze écht graag willen hebben. Je kan dan zelf iets van hun lijstje kopen en zo heb je de prijs ook een beetje in de hand.

2) Wat ze dragen

Dit valt dan weer onder de categorie ‘kledij’. Het kunnen sokken zijn, een nieuwe pyjama, broeder, truien, een badpak of zwembroek, een muts, een sjaal en noem maar op. Wees creatief en kijk wat ze nodig hebben en als ze niets nodig hebben wat er eventueel wel leuk zou zijn. Misschien zijn ze die oude wanten wel beu.

3) Wat nuttig kan wezen

Je geeft iets wat ze nodig hebben. Denk ruim. Het kan een nieuwe brooddoos zijn, kleurpotloden, iets voor school of voor hun hobby. Iets dat nuttig is!

4) Om te lezen

Superleuk toch? Vince, mijn zoontje, is altijd heel blij met een nieuw boekje en ik zou dat graag zo houden. Dus een boek als kadootje vind ik ideaal. Dat kunnen allerlei soorten boeken zijn: prentenboek, knutselboek, voorleesboek, doe-boek enz. Voor meer inspiratie over leuke boeken kan je altijd mijn blog eens doorzoeken bij de categorie boeken.

Jij kan het zelf zo duur of goedkoop maken als je wil. Overdrijf niet met kadootjes en bedenk dat de Kerstperiode er ook nog aankomt!

Je krijgt deze tip van Nathalie De Martelaere, een bloggende mama en schooljuf uit België die ook Sinterklaas viert! De 4 cadeautjes regel beschreef Nathalie eerder in haar blog 15 leuke ideetjes om Sinterklaas te vieren…
Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Mirjam: "De leukste en beste manier om op gezellige wijze pakjesavond te vieren. Vorig jaar voor 't eerst gevierd met het spel en de kinderen (toen 3 en 5) hebben heerlijk enthousiast meegedaan, gezongen, gerijmd en gespeeld. Minder graaien en scheuren, meer aandacht en rust. Dubbel plezier. Dus dit jaar zeker weer!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Ontzettend leuk spel!
Ook heel geschikt om een kinderfeestje mee te organiseren."

Martine Bakx - eigenaar van Verkleedwinkel Artoek

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...