3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Afspraken maken over het budget

Niets voelt zo oneerlijk voor een kind als de één een peperduur kado heeft gekregen en de ander een geintje. Met name wanneer je kinderen in de basisschool leeftijd hebt. Oudere kinderen kunnen vaak waarderen dat ze iets krijgen wat ze echt heel graag wilden hebben, ook als dit wat minder duur is dan wat een broertje of zusje krijgt. Voor de kleuters geldt over het algemeen dat de waarde van het kado wordt afgemeten aan de grootte – dus hoe groter het pakje, hoe beter!

Hou ook rekening met oudere kinderen die meedoen met lootjes trekken en zelf kadootjes kopen. Als ze dit van hun zakgeld moeten doen, is per definitie hun budget beperkter dan dat van jou. Van verschillende vriendinnen heb ik gehoord dat ze zich vroeger bezwaard voelden als ze van hun ouders hele dure dingen kregen en zelf hier niet iets even waardevols tegenover konden stellen.

Het is daarom belangrijk van te voren goede afspraken te maken over wat iedereen uitgeeft en je hier ook echt aan te houden. Uiteraard kun je je oudere kinderen een handje helpen door ze wat extra geld toe te stoppen of klusjes te verzinnen waarmee ze deze maand kunnen bijverdienen. Maar daag ze ook uit om creatief met hun budget om te gaan.

Budget afspraken in de praktijk

Vorige week hebben we ons Sinterklaasberaad gehad met de familie en onze gasten (de jongste twee uitgezonderd, omdat ze nog geloven). We zijn dit jaar met 10 personen. Onze kado afspraken voor dit jaar:

  • 3 kadootjes per persoon – hiervoor worden lootjes getrokken;
  • 1 van deze kadootjes is het ‘hoofdkado’, de andere 2 zijn geintjes;
  • voor het hoofdkado doe je je best om iets van het verlanglijstje te kopen (maken);
  • het totale budget is maxiamaal €20,- (richtlijnen: €10,- voor het hoofdkado en €5,- voor de geintjes);
  • wees creatief met je budget – als je leuke geintjes van €1,- kunt krijgen, dan kun je eventueel (maar hoeft niet) wat meer uitgeven aan het hoofdkado;
  • tweedehands kado’s zijn helemaal OK (wel aardig als je eventuele slijtage hiervan opknapt of camoufleert);
  • zelfgemaakte kado’s zijn geweldig (hou er overigens rekening mee dat je ook geld kwijt kunt zijn aan materialen!).
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop