3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Wel 4(!) aftelkalenders voor pakjesavond 2016

Sinterklaas aftelkalender 2016

Eens in de zoveel jaar hebben we een maximale Sinterklaas periode en 2016 is zo’n jaar. Hoe lang het Sinterklaasfeest duurt, is afhankelijk van de dag waarop we Sint Maarten vieren. Want de intocht is altijd de 1e zaterdag daarna. Dit jaar valt Sint Maarten op vrijdag 11 november en de volgende dag, zaterdag 12 november, vaart de goedheiligman bij Maassluis ons land binnen. En dat is dus de vroegste datum waarop de intocht kan plaatsvinden!

Al met al 23 nachtjes slapen vanaf de intocht tot Sinterklaasavond!

Pakjesavond valt officieel op een maandag dit jaar en dat is voor de meeste gezinnen een onhandige avond. Want hoewel veel scholen de dag erop het eerste uur vrij geven, weten wij ouders allemaal dat je eigenlijk minstens een dag nodig hebt om bij te komen van het heerlijk avondje. De overkill aan zoetigheid moet uit je systeem. Maar belangrijker nog: je wilt toch zeker ook fijn kunnen spelen met alles wat je van de lieve Sint gekregen hebt?

Daarom zijn er dit jaar wel 4 aftelkalenders die je kunt downloaden:

  1. Uiteraard is er een kalender voor aftellen naar 5 december – voor de gezinnen waar die avond de voorkeur heeft, maar ook voor scholen, want die vieren de jaarfeesten bij voorkeur op de officiĆ«le datum.
  2. Je kunt ook aftellen naar zaterdag 3 december – dat is de avond waarop waarschijnlijk de meeste gezinnen dit jaar Sinterklaas zullen vieren.
  3. Ook vrijdag 2 december zal het goed doen dit jaar – dus voor ieder van jullie die dan pakjesavond viert, is er ook een eigen aftelkalender.
  4. En tot slot is er nog een kalender die aftelt naar zondag 4 december – want hoewel waarschijnlijk in de minderheid: zondag is een prima dag voor bijvoorbeeld gezinnen met nog echt jonge kinderen die Sinterklaas liever ’s middags vieren.

De links naar de downloads van deze 2016 pakjesavond aftelkalenders vind je hier:
Aftellen naar pakjesavond 2016

Veel plezier ermee en als je denkt dat iemand anders hier ook plezier van kan hebben: deel deze kalenders gerust uit (mail ze of deel ze op Facebook, twitter etc). Bedankt!

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Christine O.: "Ook ik ben zeer enthousiast over het Surprisespel en hoop dat je hier nog lang mee doorgaat. Onze zoon is enig kind en vond het altijd lastig om aandacht op te brengen voor de kadootjes van de anderen in het gezelschap, maar daar was dit jaar gen sprake van. De korte opdrachtjes en de spelletjes hielden steeds zijn aandacht vast. Erg leuk!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Met dit sinterklaasspel is iedereen de hele avond aan de beurt. De opdrachten zijn bovendien superleuk en houden de kinderen bezig. Eindelijk kun je weer rustig pakjesavond vieren..."
Judith van Wijk - trendspotter van Hip & Hot

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...