3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Zak van de Kerstman vouwen

“Leuk, die knutselplaten die je bij het kerstspel krijgt, maar hoe vouw je ze eigenlijk?”

Oeps! Toch wel handig om deze instructies erbij te geven. Als beelddenker zie ik soms wel eens over het hoofd dat wat voor mij zo vanzelfsprekend is, dat misschien helemaal niet is voor een ander. (Net zoals omgekeerd de taaldenkers veel te makkelijk denken over het ‘even automatiseren’ van de tafels van 10. Daar zit je dan als beelddenker tegen 100 sommen aan te hikken waar ze dan vergeten de logica bij uit te leggen. Maar dit terzijde…)

Zak van de Kerstman - knutselplaatDe knutselplaat heeft een witte rand, 5 vouwlijnen en 4 markeringen waar gaatjes moeten komen.

(Als je op de afbeelding links klikt, opent deze uitvergroot in een nieuw venster.)

Nodig: knutselplaat, schaar, perforator, (rood/goud) lintje

Instructies:

  1. Knip de witte rand eraf.
  2. Gebruik een perforator om gaatjes te stansen waar de witte rondjes zitten (op alle vier de hoeken).
  3. Vouw het vel dubbel (vouwlijn in het midden) – groene opdruk* binnen, roze-rode opdruk buiten.
  4. Vouw op dezelfde manier de hoeken naar binnen (gebruik de schuine vouwlijnen).
  5. Rijg nu het lint in een keer door alle 4 de gaatjes.
  6. Vul het zakje, leg een knoop in het lint en hang het in de boom!

Vouwdoosje van boven met lintje erdoor vouwdoosje nadat lint is aangetrokken

*) Alleen de 5 gedrukte knutselplaten die je bij Kerst met Ballen krijgt, hebben een groene opdruk aan de binnenzijde. De knutselplaten van Kleintje Kerst die je zelf print, zijn van binnen onbedrukt.

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Nienke M.: "We hebben een leuke pakjesavond gehad! We hebben alleen de basisopdrachten gedaan en 1 suprisespel (Huilen-Lachen, cadeautje verstoppen) De kinderen vonden de opdrachtjes geweldig om te doen. Mijn oudste zoon heeft zelfs bij de opdracht van de knuffelpietjes een hele schaal gemaakt met lekkers en vervolgens aan iedereen uitgedeeld, zo schattig! Iedereen vond het heel erg leuk. We houden het spel dus! Volgend jaar zijn ze weer een jaartje ouder en kunnen we de andere suprisespelletjes uit proberen."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Als jij dit jaar een keer een echt leuke, ontspannen en gezellige pakjesavond wilt - dus zonder gegraai, gezeur en ongeduld - koop dan het Sinterklaas Surprisespel. Echt, ik gebruik het nu zelf een aantal jaar en het is super leuk. Je hoeft geen surprises te maken, maar je maakt van het uitpakken van de kadootjes een spel. Het kost je 20 euro en dat is het echt meer dan waard. En je kunt het ieder jaar opnieuw spelen...
Jeroen de Jong - De Praktijkvader

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...