3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Warme kruik voor koude nachten

Met de winter voor de deur, kan je bed onaangenaam koud aanvoelen. Een kruikje helpt, maar heb je genoeg kruiken in huis voor je hele gezin? In ons gezin dus niet…

Nu zijn mijn jongens (ik heb er vier) best inventief en ze hebben zelf bedacht dat lege frisdrankflessen gevuld met warm water een prima en goedkoop alternatief zijn. Ze worden alleen zo heet!

Op dit moment jatten ze dus de ski-sokken uit mijn kledingkast om als hoes te gebruiken. Wat me op het idee bracht voor een simpel, nuttig zelfgemaakt cadeautje voor komende Pakjesavond: hoesjes voor om de flessen.

De makkelijkste manier om een hoesje te maken is door een rechthoekige lap stof te nemen (dikke flanel is lekker zacht; fleece is ook zacht maar synthetisch materiaal en niet iedereen vindt dat prettig in bed). Deze moet ongeveer 10 cm langer zijn dan de fles zelf. De breedte van de stof is gelijk aan de omtrek van de fles plus 2 cm voor de naad. Verder heb je een satijnen lint nodig van 1 tot 1,5 cm breed en een lengte van 3x de omtrek van de fles.

 1. Begin met aan de bovenkant de stof 2x één centimeter om te slaan en deze omslag vast te stikken (als je tweemaal omslaat, krijg je geen zichtbare rafels).
 2. Sla de stof in de lengte dubbel met de omslagrand buiten (het hoesje binnenstebuiten). Vouw het satijnen lint ook dubbel en leg deze 5 cm van de bovenrand tussen de stof, waarbij een lusje uitsteekt tussen de zijrand. Vastzetten met een speld.
 3. Speld of rijg de zijkant en onderkant aan elkaar op 1 cm van de rand en stik deze vervolgens vast.
 4. Keer het hoesje binnenstebuiten en klaar!

Je kunt het hoesje nog versieren door het te borduren of te appliceren. Dit gaat makkelijker wanneer je het doet voordat je de naden vaststikt.

Plaats een reactie »

2 reacties

 • Renée
  - 11 februari 2015 | Permalink

  Je jongens hebben de kruik niet voor niets uitgevonden. Mijn partner loopt al 3 maanden met spit en heeft heel erg pijn. Door te googelen vond ik deze tip. Ik heb een colafles gevuld met heet water en een mouw van een fleecevest geknipt er er omheen gedaan. Volgens hem verlicht het de pijn enorm.
  Dank jullie wel!!!! :)

  • Pietje Patricia
   - 11 februari 2015 | Permalink

   Leuk om te horen dat het niet alleen aangenaam is maar ook nog eens helpt bij zo’n nare klacht als spit. Beterschap voor je partner!

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop