3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Warme kruik voor koude nachten

Met de winter voor de deur, kan je bed onaangenaam koud aanvoelen. Een kruikje helpt, maar heb je genoeg kruiken in huis voor je hele gezin? In ons gezin dus niet…

Nu zijn mijn jongens (ik heb er vier) best inventief en ze hebben zelf bedacht dat lege frisdrankflessen gevuld met warm water een prima en goedkoop alternatief zijn. Ze worden alleen zo heet!

Op dit moment jatten ze dus de ski-sokken uit mijn kledingkast om als hoes te gebruiken. Wat me op het idee bracht voor een simpel, nuttig zelfgemaakt cadeautje voor komende Pakjesavond: hoesjes voor om de flessen.

De makkelijkste manier om een hoesje te maken is door een rechthoekige lap stof te nemen (dikke flanel is lekker zacht; fleece is ook zacht maar synthetisch materiaal en niet iedereen vindt dat prettig in bed). Deze moet ongeveer 10 cm langer zijn dan de fles zelf. De breedte van de stof is gelijk aan de omtrek van de fles plus 2 cm voor de naad. Verder heb je een satijnen lint nodig van 1 tot 1,5 cm breed en een lengte van 3x de omtrek van de fles.

 1. Begin met aan de bovenkant de stof 2x één centimeter om te slaan en deze omslag vast te stikken (als je tweemaal omslaat, krijg je geen zichtbare rafels).
 2. Sla de stof in de lengte dubbel met de omslagrand buiten (het hoesje binnenstebuiten). Vouw het satijnen lint ook dubbel en leg deze 5 cm van de bovenrand tussen de stof, waarbij een lusje uitsteekt tussen de zijrand. Vastzetten met een speld.
 3. Speld of rijg de zijkant en onderkant aan elkaar op 1 cm van de rand en stik deze vervolgens vast.
 4. Keer het hoesje binnenstebuiten en klaar!

Je kunt het hoesje nog versieren door het te borduren of te appliceren. Dit gaat makkelijker wanneer je het doet voordat je de naden vaststikt.

Plaats een reactie »

2 reacties

 • Renée
  - 11 februari 2015 | Permalink

  Je jongens hebben de kruik niet voor niets uitgevonden. Mijn partner loopt al 3 maanden met spit en heeft heel erg pijn. Door te googelen vond ik deze tip. Ik heb een colafles gevuld met heet water en een mouw van een fleecevest geknipt er er omheen gedaan. Volgens hem verlicht het de pijn enorm.
  Dank jullie wel!!!! :)

  • Pietje Patricia
   - 11 februari 2015 | Permalink

   Leuk om te horen dat het niet alleen aangenaam is maar ook nog eens helpt bij zo’n nare klacht als spit. Beterschap voor je partner!

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Joke: "We hebben dankzij het spel een super Sinterklaasavond gehad met 3 kinderen en 4 volwassenen. Er was werkelijk aandacht voor de cadeautjes. Zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

Het Sinterklaasspel helpt je Sinterklaasavond te vieren op een manier waarbij èn de jonge kinderen èn de oudere kinderen èn de volwassenen ontzettend veel plezier hebben.
Anne Mijke van Harten - eigenaar van Earthgames

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...