3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Voor iedereen een passend geschenk

Afgelopen voorjaar heeft een artikel van me in Educare gestaan over de 5 talen van de liefde van kinderen. Het boek De 5 talen van de liefde van kinderen wilde ik graag lezen naar aanleiding van het artikel van Margriet Darwinkel hier op de site.

Wat zo interessant is aan deze liefdestalen, is dat ze het mogelijk maken om voor iedereen niet zomaar een kadootje te verzinnen, maar echt een passend geschenk. Kadootjes hoeven namelijk niet persĂ© ‘hebbedingen’ te zijn. Binnenkort zal ik je enkele suggesties aan de hand doen, maar eerst de 5 liefdestalen even beknopt op een rij…

 1. Lichamelijke aanraking

  Een stevige knuffel, een schouderklopje, arm-in-arm wandelen, een aai over de bol bij het langslopen, maar ook een potje stoeien of elkaar masseren.

  Kinderen voor wie lichamelijke aanraking de eerste liefdestaal is, zijn extra gevoelig voor lichamelijke pijn en fysieke straffen.

 2. Positieve woorden

  Lieve woorden, complimenten en bemoedigen zijn heerlijk, maar pas op voor te veel prijzen! Doe dit alleen als je oprecht bewondering hebt voor wat iemand doet.

  Kinderen voor wie positieve woorden de eerste liefdestaal is, zijn extra gevoelig voor kwetsende opmerkingen, schelden en boze tirades.

 3. Tijd en aandacht

  Samen spelletjes spelen, potje tennissen, wandeling maken, een goed gesprek voeren voor het slapengaan. Zolang het maar samen is en met volle aandacht, waarbij oogcontact overigens ook belangrijk is.

  Kinderen voor wie tijd en aandacht de eerste liefdestaal is, zijn extra gevoelig voor boze blikken en isolatie.

 4. Cadeaus

  Cadeautjes geven en krijgen met extra aandacht voor in- en uitpakken. Alleen op verjaardagen en Sinterklaas is niet genoeg! Maar het hoeft gelukkig geen geld te kosten: iets wat je gevonden hebt, buiten of in huis, of iets zelfgemaakts worden ook bijzonder gewaardeerd.

  Kinderen voor wie cadeaus de eerste liefdestaal is, zijn extra gevoelig voor cadeaus die alleen als beloning voor goed gedrag gegeven worden.

 5. Dienstbaarheid

  De lekke band plakken, een lievelingsbroek repareren, verhaaltje voorlezen (ook als je kind al zelf kan lezen), helpen met haar of zijn kamer opruimen.

  Kinderen voor wie dienstbaarheid de eerste liefdestaal is, zijn extra gevoelig voor hulp of diensten die al mopperend en met tegenzin gegeven worden.

Klik hier voor het complete artikel…

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Rosita: "Vorig jaar het spel aangeschaft. En het is echt superleuk. Zowel voor een kleine groep als een grote groep, voor jong en oud. Het is makkelijk aan te passen aan de groep of eventueel iets toe te voegen. Morgen spelen wij het spel met een voetbalteam van 14 meiden. Het wordt vast hilarisch.

Het spel is echt goed bedacht en met alles er bij een compleet spel en voorbereid op een mooie Sinterklaasviering. Wat een creativiteit. Leuk dat er elk jaar weer nieuwe opdrachten bijkomen. Zo kun je het vele jaren spelen."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Wat een gaaf spel! Een prachtige invulling voor pakjesavond."
Willemien Eikelboom - Family Factory

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...