3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Maak je eigen kookboek vol lievelingsgerechten

In oktober waren mijn ouders 45 jaar getrouwd. “Wat geven we dit keer?” was weer een lastige vraag. Nu weet ik dat ze het altijd leuk vinden om foto’s van de kleinkinderen te krijgen, maar hoe doe je dit nou net even anders dan bij ‘gewone’ gelegenheden? Tenslotte is het best bijzonder als je 45 jaar bij elkaar bent!

Het was mijn moeder die onbewust de oplossing aandroeg. In verband met het gezamenlijke feestmaal, werd ik onderworpen aan een vragenvuur over wat mijn jongens wel en niet lekker vinden. En zo werd het idee geboren om een kookboek samen te stellen met de lievelingsgerechten van de familie en die te illustreren met recente foto’s. Iets wat je zelf ook zo zou kunnen maken als origineel Sinterklaas- of Kerstcadeau!

Kookboeken maken is tegenwoordig een makkie. Er zijn diverse winkels die fotocadeau services bieden. Google op fotocadeaus of kijk gelijk op bijvoorbeeld www.fotowijzer.nl – deze website heeft alle aanbieders overzichtelijk op een rij.

Om zelf je fotoboek te maken, heb je meestal albumsoftware nodig van de aanbieder. Deze kun je (naar mijn weten) altijd gratis downloaden en installeren. In sommige gevallen moet je je eerst opgeven voor de mailinglijst. Dit soort software is tamelijk gebruikersvriendelijk. Je kunt je eigen foto’s in albumpagina’s slepen en vaak makkelijk verkleinen, vergroten en dergelijke. Ook kun je tekstvakken maken – hierin zet je je recept!

Ik heb enkele pagina’s uit ons familiekookboek online gezet (groot succes bij mijn ouders overigens). Je kunt het niet downloaden, maar wel inkijken. Ter inspiratie…

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true autoflip=true autofliptime=6000 documentid=101111135837-4e3e96844cc74b7391642db97811ed34 docname=kadotip-kookboek username=sinterklaas-surprisespel loadinginfotext=Kookboek%20met%20lievelingsgerechten showhtmllink=true tag=kookboek width=590 height=240 unit=px]

O ja… let op dat je op tijd met zoiets als dit begint, omdat vrijwel alle album services 10 dagen levertijd hanteren!

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop