3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Maak je eigen kookboek vol lievelingsgerechten

In oktober waren mijn ouders 45 jaar getrouwd. “Wat geven we dit keer?” was weer een lastige vraag. Nu weet ik dat ze het altijd leuk vinden om foto’s van de kleinkinderen te krijgen, maar hoe doe je dit nou net even anders dan bij ‘gewone’ gelegenheden? Tenslotte is het best bijzonder als je 45 jaar bij elkaar bent!

Het was mijn moeder die onbewust de oplossing aandroeg. In verband met het gezamenlijke feestmaal, werd ik onderworpen aan een vragenvuur over wat mijn jongens wel en niet lekker vinden. En zo werd het idee geboren om een kookboek samen te stellen met de lievelingsgerechten van de familie en die te illustreren met recente foto’s. Iets wat je zelf ook zo zou kunnen maken als origineel Sinterklaas- of Kerstcadeau!

Kookboeken maken is tegenwoordig een makkie. Er zijn diverse winkels die fotocadeau services bieden. Google op fotocadeaus of kijk gelijk op bijvoorbeeld www.fotowijzer.nl – deze website heeft alle aanbieders overzichtelijk op een rij.

Om zelf je fotoboek te maken, heb je meestal albumsoftware nodig van de aanbieder. Deze kun je (naar mijn weten) altijd gratis downloaden en installeren. In sommige gevallen moet je je eerst opgeven voor de mailinglijst. Dit soort software is tamelijk gebruikersvriendelijk. Je kunt je eigen foto’s in albumpagina’s slepen en vaak makkelijk verkleinen, vergroten en dergelijke. Ook kun je tekstvakken maken – hierin zet je je recept!

Ik heb enkele pagina’s uit ons familiekookboek online gezet (groot succes bij mijn ouders overigens). Je kunt het niet downloaden, maar wel inkijken. Ter inspiratie…

[issuu layout=http%3A%2F%2Fskin.issuu.com%2Fv%2Flight%2Flayout.xml showflipbtn=true autoflip=true autofliptime=6000 documentid=101111135837-4e3e96844cc74b7391642db97811ed34 docname=kadotip-kookboek username=sinterklaas-surprisespel loadinginfotext=Kookboek%20met%20lievelingsgerechten showhtmllink=true tag=kookboek width=590 height=240 unit=px]

O ja… let op dat je op tijd met zoiets als dit begint, omdat vrijwel alle album services 10 dagen levertijd hanteren!

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Joke: "We hebben dankzij het spel een super Sinterklaasavond gehad met 3 kinderen en 4 volwassenen. Er was werkelijk aandacht voor de cadeautjes. Zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Met het Sinterklaas Surprisespel draait het om met elkaar samen zijn. Gezellig samen zijn dus, precies zoals het sinterklaasfeest bedoeld is!"
De redactie van SinterklaasFan.nl

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...