3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Kinderzin Schouderklopjes

Helaas worden kinderen steeds vaker beloond door tegenover een prestatie of goed gedrag een materiële beloning te zetten en wordt de beloning steeds vaker gegeven om als ouder tijd voor zichzelf te kopen.

Wat heeft dit nou met Sinterklaas te maken zul je denken. Maar als je luistert naar liedteksten als “Wie zoet is krijgt lekkers…” dan hanteert Sinterklaas blijkbaar ook deze regel en worden lieve kinderen beloond en stoute kinderen gestraft.

Maar wat is lief en wat is stout? En, vanuit wiens perspectief bekeken? Heb je je dat wel eens afgevraagd?

Regelmatig wil het kind met zijn gedrag jou iets duidelijk maken of spiegelt hij met zijn gedrag een pijnpunt in jezelf. Het is interessant en leerzaam om daar eens naar te kijken en je af te vragen: “Wat laat mijn kind mij hier zien?”. Je zult merken dat als je je daar bewust van bent, heel veel opvoedingsproblemen verdwijnen. Als je bereid bent dit stukje bij jezelf te erkennen en er mee aan de slag te gaan, is opvoeden een hele leuke ontdekkingsreis waarop ouder en kind samen leren.

Maar, uiteraard zijn er ook gewoon situaties waarbij je jouw kind best een steuntje in de rug wilt geven en hem op een positieve manier iets wilt leren of iets wilt afleren. En dan kan het helpen hem daarvoor te “belonen” met een Kinderzin Schouderklopje. Dat zijn beloningen die niet iets materieels zijn, maar dingen zijn om samen te doen.

Er zit een “Het-gaat-me-lukken-kaart” bij waarop het kind zijn voortgang spelenderwijs bij kan houden. En een volle kaart betekent een activiteit uit zoeken uit het boekje. Er zitten er maar liefst 18 allemaal kleurrijk vormgegeven beloningskaarten in, en sommige zelfs in de vorm van een ansichtkaart. Leuk om op te sturen naar degene die mee mag, opa of oma, of een vriendje of vriendinnetje.

Dus wil je op een positieve manier je kind motiveren en bijdragen aan een optimale ontwikkeling van je kind, dan is het Kinderzin Schouderklopjes boekje plus de “Het-gaat-me-lukken-kaart” een leuk kadootje voor in de schoen.

Kinderzin Schouderklopjes kan besteld worden op:
www.happyfamilylife.com/producten/schouderklopje

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop