3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Kinderzin Schouderklopjes

Helaas worden kinderen steeds vaker beloond door tegenover een prestatie of goed gedrag een materiële beloning te zetten en wordt de beloning steeds vaker gegeven om als ouder tijd voor zichzelf te kopen.

Wat heeft dit nou met Sinterklaas te maken zul je denken. Maar als je luistert naar liedteksten als “Wie zoet is krijgt lekkers…” dan hanteert Sinterklaas blijkbaar ook deze regel en worden lieve kinderen beloond en stoute kinderen gestraft.

Maar wat is lief en wat is stout? En, vanuit wiens perspectief bekeken? Heb je je dat wel eens afgevraagd?

Regelmatig wil het kind met zijn gedrag jou iets duidelijk maken of spiegelt hij met zijn gedrag een pijnpunt in jezelf. Het is interessant en leerzaam om daar eens naar te kijken en je af te vragen: “Wat laat mijn kind mij hier zien?”. Je zult merken dat als je je daar bewust van bent, heel veel opvoedingsproblemen verdwijnen. Als je bereid bent dit stukje bij jezelf te erkennen en er mee aan de slag te gaan, is opvoeden een hele leuke ontdekkingsreis waarop ouder en kind samen leren.

Maar, uiteraard zijn er ook gewoon situaties waarbij je jouw kind best een steuntje in de rug wilt geven en hem op een positieve manier iets wilt leren of iets wilt afleren. En dan kan het helpen hem daarvoor te “belonen” met een Kinderzin Schouderklopje. Dat zijn beloningen die niet iets materieels zijn, maar dingen zijn om samen te doen.

Er zit een “Het-gaat-me-lukken-kaart” bij waarop het kind zijn voortgang spelenderwijs bij kan houden. En een volle kaart betekent een activiteit uit zoeken uit het boekje. Er zitten er maar liefst 18 allemaal kleurrijk vormgegeven beloningskaarten in, en sommige zelfs in de vorm van een ansichtkaart. Leuk om op te sturen naar degene die mee mag, opa of oma, of een vriendje of vriendinnetje.

Dus wil je op een positieve manier je kind motiveren en bijdragen aan een optimale ontwikkeling van je kind, dan is het Kinderzin Schouderklopjes boekje plus de “Het-gaat-me-lukken-kaart” een leuk kadootje voor in de schoen.

Kinderzin Schouderklopjes kan besteld worden op:
www.happyfamilylife.com/producten/schouderklopje

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Micha ter Horst: "Gistermiddag/avond voor de eerste keer het Sinterklaas surprisespel gespeeld. Het voorbereiden ging heel soepel. Van te voren nog de cadeautjes van de gasten laten stickeren en toen waren we er klaar voor. Wat was het leuk en wat hadden we een lol. Iedereen ging zwart naar huis en met leuke herinneringen. Echt super! Een aanrader. Volgend jaar weer dus."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Het Sinterklaas Surprisespel viert een avondje Sint op een heel nieuwe manier, waarbij er echt AANDACHT is voor elkaar. Ik ben fan!"
Inge Schilders - bedenker van Kleine Avonturen

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...