3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Gehaakte boekenlegger


Met een klein bolletje garen en een haaknaald maak je heel makkelijk een klein kadootje.

 1. Dit is het basislijf:
  • Haak 4 lossen, dan een halve vaste in de eerste steek en verder rond haken.
  • In iedere steek 2 vasten (totaal 8 steken), dan een tweede toer met in iedere steek 2 vasten (=16 steken) en dan een derde toer met in iedere tweede steek 2 vasten (=24 steken).
  • Nu een ronde halve vasten haken, en daarna een ronde vasten (steeds 24 steken).
  • Dan minderen, in de eerste toer steeds de derde en vierde steek samenhaken (=18 steken), dan de tweede en de derde steek samenhaken (=12 steken), en dan de eerste en tweede steek samenhaken totdat er geen steken meer over zijn, afhechten.
 2. Je hebt nu een plat ‘kussentje’, het lijf. Maak nog zo’n kussentje voor de kop maar dan kleiner, ga bij 16 steken al over op een ronde halve vasten en een ronde vasten.
 3. Haak een hele lange ‘staart’, ongeveer 50 lossen, haak de staart vast aan het grote rondje en haak daarna terug door in iedere losse een halve vaste te maken.
 4. Nu nog zorgen dat het dier ergens op lijkt:
  • Kattenoortjes: 4 lossen, terughaken en 1 halve vaste, 1 vast en een stokje haken (het wordt een driehoekje).
  • Beren- of panda oren: 6 lossen haken, vastmaken in de eerste steek met een halve vaste, 1 losse maken en dan aan de buitenkant in iedere losse een vaste haken.
  • Voor grotere (olifants)oren: meer toeren aan de buitenkant haken.
  • De staart kan ook met een kwastje afgewerkt worden of dikker gemaakt door extra toeren te haken (of vasten ipv halve vasten)
 5. De afwerking: naai de kop op het lijf, met kraaltjes maak je ogen (of gebruik plakoogjes). Een pailletje voor de neus en snorharen van een zwart draadje, of juist een hele bos. De giraf heeft een nek tussen het lijf en de kop.

Geen zin om zelf een boekenlegger te haken? Voor slechts €2,50 kun je er een bestellen bij HaakAan!

Dit cadeau idee krijg je van Adriënne Baars, auteur van leuke informatieve haakboekjes en bedenker van “Haak aan – voor innovative haak- en knutselprojecten”. Adriënne’s haakpatronen voor beestjes, bloemetjes en meer vind je op www.haakaan.info. Hier heeft ze ook een webwinkel waar ze allemaal leuke haakboekjes en -knutsels verkoopt…
Plaats een reactie »

2 reacties

 • marianne
  - 12 juli 2012 | Permalink

  ik zie wel een beschrijving van de boekenlegger alleen hoe ziet de boekenlegger eruit???????
  m.koopman@live.nl

  • Pietje Patricia
   - 8 november 2012 | Permalink

   Ja, dat was idd niet helemaal duidelijk! Ik heb inmiddels een afbeelding toegevoegd.

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop