3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Een warme muts voor Pietje

Gehaakte pietenmutsjes van HaakAan.info

Deze vrolijke Pietjes maak je van een rolletje zwart karton (of wc-rolletje beplakt met zwart papier), een paar oogjes, een mondje en een lekker warm zelfgehaakt mutsje! Je kunt ze vervolgens gebruiken als surpriseverpakking voor een klein kadootje, maar je kunt er ook een spelletje mee spelen…

Haakpatroon van het Pietenmutsje

Neem een dik of wollig garen en haaknaald 3,5 of 4, dan wordt het een mooi dicht mutsje. Haak 4 lossen, maak ze met een halve vaste tot een kring. Dan in iedere steek 2 vasten (=8), weer in iedere steek 2 vasten (=16) en in iedere tweede steek 2 vasten (=24). Of eerder stoppen of juist doorhaken tot je een platte schijf van 6,5 cm. doorsnede hebt. Ik haak deze rondgaande steken altijd in een van de lusjes, dan krijg je een leuk patroontje erin.

Nu een toer zonder meerderen en door de hele lus (dan wordt het een stevig randje). Voor het minderen aan de onderkant van het mutsje haak je in iedere steek een stokje waarbij je het eerste stokje niet helemaal afmaakt en dan samen met het tweede stokje (in de tweede steek) samenhaakt, zo houd je maar 15 steken over.

Afhankelijk van het gewenste formaat hecht je nu af of maak je nog een samenhaaktoer. Veertje er op, eventueel nog een gouden randje langs de buitenrand (halve vasten haken in de buitenste rand) en je mutsje is klaar.

Het spel dat onze familie hiermee speelt heet: Hoe de Sint aan zijn geld komt…

Dit knutselidee krijg je van Adriënne Baars, auteur van leuke informatieve haakboekjes en bedenker van “Haak aan – voor innovative haak- en knutselprojecten”. Adriënne’s haakpatronen voor beestjes, bloemetjes en meer vind je op www.haakaan.info. Hier heeft ze ook een webwinkel waar ze allemaal leuke haakboekjes en -knutsels verkoopt. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Adriënne…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop