3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Een warme muts voor Pietje

Gehaakte pietenmutsjes van HaakAan.info

Deze vrolijke Pietjes maak je van een rolletje zwart karton (of wc-rolletje beplakt met zwart papier), een paar oogjes, een mondje en een lekker warm zelfgehaakt mutsje! Je kunt ze vervolgens gebruiken als surpriseverpakking voor een klein kadootje, maar je kunt er ook een spelletje mee spelen…

Haakpatroon van het Pietenmutsje

Neem een dik of wollig garen en haaknaald 3,5 of 4, dan wordt het een mooi dicht mutsje. Haak 4 lossen, maak ze met een halve vaste tot een kring. Dan in iedere steek 2 vasten (=8), weer in iedere steek 2 vasten (=16) en in iedere tweede steek 2 vasten (=24). Of eerder stoppen of juist doorhaken tot je een platte schijf van 6,5 cm. doorsnede hebt. Ik haak deze rondgaande steken altijd in een van de lusjes, dan krijg je een leuk patroontje erin.

Nu een toer zonder meerderen en door de hele lus (dan wordt het een stevig randje). Voor het minderen aan de onderkant van het mutsje haak je in iedere steek een stokje waarbij je het eerste stokje niet helemaal afmaakt en dan samen met het tweede stokje (in de tweede steek) samenhaakt, zo houd je maar 15 steken over.

Afhankelijk van het gewenste formaat hecht je nu af of maak je nog een samenhaaktoer. Veertje er op, eventueel nog een gouden randje langs de buitenrand (halve vasten haken in de buitenste rand) en je mutsje is klaar.

Het spel dat onze familie hiermee speelt heet: Hoe de Sint aan zijn geld komt…

Dit knutselidee krijg je van Adriënne Baars, auteur van leuke informatieve haakboekjes en bedenker van “Haak aan – voor innovative haak- en knutselprojecten”. Adriënne’s haakpatronen voor beestjes, bloemetjes en meer vind je op www.haakaan.info. Hier heeft ze ook een webwinkel waar ze allemaal leuke haakboekjes en -knutsels verkoopt. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Adriënne…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Joke: "We hebben dankzij het spel een super Sinterklaasavond gehad met 3 kinderen en 4 volwassenen. Er was werkelijk aandacht voor de cadeautjes. Zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Wat een gaaf spel! Een prachtige invulling voor pakjesavond."
Willemien Eikelboom - Family Factory

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...