3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Crayon Rocks – een (h)eerlijk krijtje!

Crayon Rocks - biologische sojakrijtjes van Opzijnplek.nldoor Sacha Grootenboer

Wist jij dat de producent en bedenker van Crayon Rocks een voormalige leerkracht is, inmiddels met pensioen, en met hart voor mensen en de wereld om haar heen nog steeds werkt aan de verspreiding van dit bijzondere schrijfgerei?

Wij geven je een klein kijkje achter de schermen…

Het belang van een goede pengreep

Barbara Lee, bedenker en producent van Crayon Rocks was jarenlang een bevlogen lerares en werkte met ‘special needs’ kinderen in de Verenigde Staten. Veel van deze kinderen hadden motorische problemen en hadden daardoor moeite om bijvoorbeeld een pen of potlood goed vast te houden en plezier te ondervinden aan het kleuren en tekenen.

In haar zoektocht naar goed tekengerei werd ze geïnspireerd door therapeut Jan Olsen en haar ‘Handwriting Without Tears’ programma. Van Jan leerde ze hoe belangrijk het voor jonge kinderen is om al op jonge leeftijd een goede pengreep te ontwikkelen. Dat is in het belang van de ontwikkeling van schrijfvaardigheid. Omdat Barbara Lee geen goed tekengerei vond, heeft ze het zelf ontwikkeld.

Steentjes omhuld met krijt

Geïnspireerd door een klein jongetje dat maar niet wilde tekenen, kleuren en schrijven, ging ze met het ventje aan de slag en ging speciaal voor hem op zoek naar een krijtje dat zodanig paste dat hij wel wilde gaan tekenen. Zijn gebrekkige motorische vaardigheden deden een beroep op de vindingrijkheid van Barbara. Ze legde hem een aantal steentjes voor, die ze omhulde met krijt. Toen hij uiteindelijk een steentje oppakte en begon te kleuren, wist Barbara dat haar zoektocht was gelukt en dat ze het juiste formaat en krijtje had gevonden.

Klein maar toch prettig in de hand

Ons wordt nog wel eens gevraagd waarom er geen groter krijtje is of waarom ze het huidige formaat hebben. Sinds het eerste gebruik van dit formaat krijtje blijkt dat elk kind en zelfs elke volwassene het krijtje bijzonder prettig in de hand vindt liggen.

Biologische soja en glutenvrij

Voor de was van Crayon Rocks® wordt biologische, GMO vrije soja gebruikt. Hiermee wil Barbara Lee bijdragen aan een gezondere aarde en een beter milieu. Bovendien heeft soja de eigenschap dat het een zachte wassoort is die makkelijk mengt en makkelijk kleur afgeeft. De krijtjes zijn tevens glutenvrij – handig met een peuter die last heeft van glutenintolerantie.

Bijzonder product

Hoewel de krijtjes gemaakt worden met een machine, worden de krijtjes nog met de hand gesorteerd en ingepakt. De grondstoffen zijn helemaal verantwoord. En jij hebt, als gebruiker van Crayon Rocks®, een bijzonder instrument in handen dat bijdraagt aan de motorische ontwikkeling van kinderen, motiveert om creativiteit vorm te geven, met zorg wordt gemaakt en ook nog eens goed is voor onze aarde.

Sacha Grootenboer weet dat leren van het leven een hoofdrol speelt in je bestaan. Als je speelt, ontdekt en leert met wat er al is, aangevuld met materialen die je talent aanspreken en je eigen ontwikkeling vormen, dan ligt een gelukkig leven in het verlengde. Op haar webwinkel www.opzijnplek.nl. verkoopt ze materialen voor duurzaam opgroeien. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Sacha…

10% korting op Crayon Rocks

Leuke Actie: 10% korting op Crayon Rocks!

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Natasja K.:"Na een aantal mislukte pakjesavonden had ik de hoop eigenlijk al opgegeven. Uiteindelijk sloegen we pakjesavond zelfs over. Onze zoon werd erg hyper van alles rondom de Sinterklaas en dan kan je erop wachten tot de spanning hem te veel wordt en hij ontploft.

Toen ontdekten we jouw surprisespel. Het gaf me de perfecte handleiding hoe ik een pakjesavond kon plannen die bij ons allemaal in de smaak zou vallen. Ik koos de makkelijke, snelle spelletjes want dan zat er vaart in de avond. Na afloop was iedereen tevreden en voldaan. Geen stress of ontploffingen.

Ik denk dat het Surprisespel zo effectief is omdat het de aandacht verlegt van de kadootjes naar de spelletjes. Daardoor worden de kinderen ook betrokken bij de pakjes van anderen. Voor drukke kids die het wachten moeilijk vinden en weinig geduld hebben, is dit een uitkomst. We gaan dit jaar dus zeker weer het Surpisespel gebruiken!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Eindelijk een leuk spel waarmee alle ouders en de media een antwoord hebben op de decemberstress die ieder jaar weer toeslaat!"
Emmeliek Boost - initiatiefneemster van de Opvoeddesk

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...