3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Balanceren onder een zelfgemaakte parasol

De Pieten van Sinterklaas zijn bijna allemaal dol op klauteren en klimmen. Tijdens hun tocht van Spanje naar Nederland klimmen ze op de stoomboot schoorsteen, hangen ze aan de touwen of doen kunstjes op en over de railing. Maar de Pieten zijn ook gewend om heerlijk te kunnen spelen, sporten en bewegen in de Spaanse buitenlucht.

In Nederland klimmen ze in het donker over de daken, om onze kadootjes te brengen, maar de Pieten vinden het ook heerlijk om GROEN te zien! En te genieten van de Nederlandse herfst met een lekker zonnetje. De meeste Pieten vinden het daarom gaaf om in bomen te klimmen en ze besteden graag hun vrije uurtjes aan knutselen met wat ze in het bos kunnen vinden.

Wij zagen een paar Pieten heerlijk buiten spelen. Ineens bedachten de Pieten een nieuw buitenspeel en knutselspel. Ze gingen in het bos op zoek naar stokken, kleine takken, bladeren, boomschors, takjes met naalden die ze vonden op de grond en vruchten zoals eikels en beukennootjes, om een parasol van te maken voor een leuk balanceerspel!

Een andere Piet hing alvast een Slackline (balanceerkoord van 17,5m) op tussen twee stevige bomen. Deze lieve Natuurpiet zorgde er voor dat de boom een zacht kussentje kreeg zodat de boom geen last zou hebben van de Slackline als de Pieten erop zouden gaan balanceren!

De andere Pieten kwamen terug en gingen aan de slag. Ze maakten om een grote verticale stok een soort ster van kleinere takjes door deze te binden met touwtjes, dikke grassprieten en klimop strengen. Daaroverheen maakten ze van bladeren en takjes met dennennaalden de bekleding van de paraplu. Ze versierden deze met de vruchten en rode besjes van de taxus.

De Pieten vermaakten zich de hele vrije middag met de parasol en balanceerden over de Slackline alsof het een lieve lust was. Ze hadden ook uit het pakhuis van de Sint zo’n parasol kunnen halen, maar dit was leuk, ze waren heerlijk buiten en ze hadden gelijk heel veel geleerd. Want in Spanje zien ze niet zo vaak beukennootjes…

Daar maken ze een parasol van olijfbomentakken en dan hangen ze amandelen eraan om hem mee te versieren. Bovenop prijkt dan een lekkere mandarijn, want die groeien in deze tijd in de straten van de Spaanse steden en dorpen. Daarom krijgen wij altijd een mandarijn in onze schoen!

Sacha Grootenboer weet dat leren van het leven een hoofdrol speelt in je bestaan. Als je speelt, ontdekt en leert met wat er al is, aangevuld met materialen die je talent aanspreken en je eigen ontwikkeling vormen, dan ligt een gelukkig leven in het verlengde. Op haar webwinkel www.opzijnplek.nl. verkoopt ze materialen voor duurzaam opgroeien. Ze schreef al eerder voor deze website. Klik hier voor meer tips van Sacha…
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Leonie B.: "Onze meiden vonden het superleuk met alle opdrachten erbij. Op deze manier gaat de aandacht inderdaad naar de opdrachten en ligt de nadruk niet meer bij het zo snel mogelijk uitpakken van alle kadootjes… Erg geslaagd, volgend jaar weer!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"De Sinterklaas Surprisespellen werken op de lachspieren en dat geeft een ontspannen sfeer. De focus ligt daardoor op het samen zijn en minder op de pakjes. Sinterklaas is weer ons leukste feest ooit!"
Mireille Mettes - bedenker van MIR methode

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...