3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Kerstspel – waar hou ik rekening mee?

Nieuwsbrief van 13 december 2014:

Tussenstand: Willen jullie wel of niet ook een kerstspel?

83 personen hebben inmiddels gestemd:

  • 37x JA, liefst dit jaar nog (digitaal);
  • 20x JA, volgend jaar in bliq en
  • 26x NEE, geen belangstelling.

Als je nog niet gestemd hebt, graag hier:
http://www.sinterklaassurprisespel.nl/algemeen/kerstspel-a-la-surprisespel

Het Kerstspel wordt echt anders dan het Sinterklaas Surprisespel. Wat het bedenken van dit spel complex maakt, is dat er eigenlijk veel meer manieren zijn waarop mensen kerst vieren dan Sinterklaas.

Kadootjes – niet iedereen heeft ze onder de boom

Ik weet niet of er onderzoek naar gedaan is, maar ik vermoed dat ongeveer de helft van alle gezinnen die kerst vieren, dit zonder een berg kadootjes onder de boom doen. Twee personen gaven in de reacties dan ook aan, dat ze alleen belangstelling hebben voor een spel wat ook zonder kadootjes kan. Tegelijkertijd moet het ook met kadootjes kunnen. Ik zal hier in elk geval rekening mee houden!

Kersttijd duurt nog veel langer dan Sinterklaas

Een ander punt is dat de Kerstviering over een periode gespreid is. In tegenstelling tot pakjesavond: dat is 1 avond en daarna is het klaar. In de aanloop naar Kerst is er de adventstijd. Hier zitten we al middenin want deze duurt van 1 december tot en met de 24e. Dan beginnen volgens de oude kerkelijke traditie de 12 dagen van kerst: 25 december tot en met 5 januari. Op 6 januari, Driekoningen, worden dan eventueel de kerstbomen (ritueel) verbrand.

Kortom: een hele hoop dagen die potentieel gevuld kunnen worden met leuke, lieve, fijne gezinsmomentjes. Ik broed nog even door…

Wat willen jullie zelf eigenlijk?

Bij het bedenken van een Kerstspel, kan ik alleen mijn eigen gezin en familie als referentiekader nemen. Ik verzin oplossingen voor de dingen die niet zo lekker lopen en leg de nadruk op alle elementen die Kerst voor ons tot een hoogtepunt maken. Maar in ieder gezin is dit natuurlijk anders. Daarom zou ik het heel fijn vinden als je in de reacties hieronder wilt delen wat voor jou belangrijk is met Kerst. En ook graag wat er niet zo lekker gaat waarbij een Kerstspel mogelijk kan helpen.

Dank je wel!

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Extra bonussen als je een van de spellen bestelt!

Chai kruiden + bisschopswijnrecept

Bisschopswijn wordt extra lekker als je deze maakt met Chai kruiden! Om dit te kunnen ervaren krijg je 30 gram Chai en het geheime bisschopswijnrecept van Biothee bij je bestelling opgestuurd.

Het Grote Sinterklaas Kookboek 2 recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek

Iedereen die het Sinterklaas Surprisespel aanschaft, krijgt als extra bonus 2 lekkere recepten uit Het Grote Sinterklaas Kookboek van Anneke Ammerlaan en Yolanda van der Jacht. Het gaat om het recept voor schuimletters en voor snoepfiches. Deze recepten zijn speciaal uitgezocht om te kunnen gebruiken bij "Chocolade Anagram" (surprisespel) en het Surprisespel Oefenbord (extra download).

Klik hier voor alle aanbiedingen in de webshop