3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Het was een heerlijke Sint!

Nieuwsbrief van 17 december 2012:

Het is weer voorbij, Sinterklaas 2012. Wat mij betreft een heerlijke Sint. We hebben een top avond gehad met eigen familie en van de reacties die binnengekomen zijn, begrijp ik dat vele anderen die Sint met het Surprisespel gevierd hebben ook een zeer geslaagde avond hebben gehad.

In mijn enthousiasme over nieuwe spelletjes uitproberen had ik zelf de fout gemaakt waar ik iedereen voor waarschuw: ik had er ruim meer dan 5 op het programma gezet. Dat was echt te veel! Toen ik echter mijn derde zoon suggereerde om zijn laatste kadootje gewoon open te maken, zei hij verontwaardigd: “Dat ga ik dus echt niet doen als we niet eerst een opdracht gedaan hebben!” (Stiekem even gejuicht van binnen: missie volbracht – geen haar op hun hoofd die nog met graaien van pakjes bezig is!)

Daarna was het even op bij mij en ik heb 3 dagen min of meer slapend doorgebracht. Moe maar voldaan, dus ook dat was lekker. Gewoon alles kunnen loslaten; geen wachtwoorden meer fixen, geen nieuwe spellen meer bedenken; Sint niet meer aan zijn baard hoeven trekken over kadootjes in de schoen. Gewoon met leeg hoofd nagenieten van al het moois wat we gekregen hebben. Ook afgelopen week nog in een soort roes de dagen doorgebracht. Pas dit weekend had ik het gevoel mijn ogen weer normaal de hele dag open te kunnen houden!

Ik voel me enorm dankbaar voor al het vertrouwen van iedereen in dit maffe spel wat ik ooit bedacht heb om mijn eigen kinderen van het graaien af te helpen en wat nu inmiddels door 700 gezinnen (sinds 2009) ‘gespeeld’ wordt. Dank jullie wel!!

Wat even wat minder was…

Vorige week wilde ik een compilatie gaan maken van alle leuke reacties en ervaringen die ik van iedereen ontvangen heb. Wat ik precies gedaan heb in mijn versufte toestand weet ik niet, maar ik heb in elk geval mijn complete inbox per ongeluk gewist! Alle reacties op de site zelf, op facebook en twitter zijn gelukkig bewaard gebleven. Dus als je de afgelopen weken per email een enthousiaste reactie naar me gestuurd hebt of tips voor aanvullingen en verbeteringen op het spel en dergelijke, zou je me deze dan misschien opnieuw willen sturen? Dat zou me enorm helpen! Bedankt vast hiervoor.

Wat weer heel leuk is…

Margriet Darwinkel van Happy Family Life is de vriendin die ervoor gezorgd heeft dat ik de stap durfde te nemen mijn spel met de wereld te delen. Samen hebben we twee jaar terug een download gemaakt: Wensharten en Hartewensen. Een activiteit voor de kerst met dezelfde soort illustraties en vanuit hetzelfde gedachtengoed als het Sinterklaas Surprisespel opgezet is, maar ook aansluitend op de boeken die Margriet en ik al eerder hebben geschrijven: Opvoeden vanuit het Hart (van Margriet) en Mijn blijde Hart (van mijzelf). Misschien ken je deze dus al, maar mocht dat niet het geval zijn, dan kun je deze nu downloaden van:
http://www.sinterklaassurprisespel.nl/wensharten

Margriet, specialist op gebied van gezinsorganisatie vanuit je hart, heeft ook een mooi artikel geschreven over hoe je een familieberaad kunt inzetten in 2013 om meer structuur in je gezinsorganisatie te krijgen. Hierdoor kun je als gezin gemakkelijker je gezinsdoelstellingen op een prettige manier bereiken, waarbij alle gezinsleden zich gezien en gehoord voelen. En als bonus hou je hierdoor ook nog eens meer tijd over voor het gezellig samenzijn wat zo kenmerkend is voor de decembermaand, maar wat je eigenlijk het hele jaar wel zou willen! Je kunt het lezen op:
http://www.sinterklaassurprisespel.nl/familieberaad-2013

Met deze nieuwsbrief wil ik het Sintseizoen 2012 nu definitief afsluiten. ‘Pietje Patricia’ is terug naar Spanje met de Sint en ik (Patricia) ga me nu weer op andere avonturen storten…

Heb een hele fijne Kerst, een knallend oud & nieuw en een heel goed 2013. Tot de volgende Sinterklaas!

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Lindi: "We hebben afgelopen weekend weer genoten van een heerlijke gezins-sint-middag! In de aanloop naar Sinterklaas vroegen de oudste twee (9 en 7) zelf naar de ‘spelletjes van sinterklaas’. Van het welbekende kadootjes van de ander verstoppen tot het hilarische (nieuwe) doorgeefspelletje met de mandarijnen, alles was even ‘heerlijk’. Dankjewel voor al je werk hiervoor!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Het Sinterklaas Surprisespel viert een avondje Sint op een heel nieuwe manier, waarbij er echt AANDACHT is voor elkaar. Ik ben fan!"
Inge Schilders - bedenker van Kleine Avonturen

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...