3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Ben jij eigenlijk wel normaal?

Nieuwsbrief van 20 november 2016:

Vlak voor de intocht publiceerde ik voor de grap de richtlijnen voor het zetten van de schoen uit de NEN0512. De NEN houdt zich fulltime bezig met normaliseren. De NEN0512 is hun decembergrap, maar de rest van het jaar vragen ze zich dagelijks serieus af: “Hoe kunnen we al die lieve, leuke, gekke en toch ook wel licht gestoorde Nederlanders zoveel mogelijk allemaal hetzelfde laten doen?”

Willen we eigenlijk wel genormaliseerd worden?!

Geplaatst door Omdenken op donderdag 17 november 2016

Deze quote werd van de week op Facebook geplaatst, precies een dag nadat ik een stuk had geschreven over Sinterklaas vieren met kinderen die anders-dan-anderen zijn. Toevallig!

Normaal: het nieuwe abnormaal

Dat we feitelijk bijna allemaal niet normaal zijn, vind ik persoonlijk een enorme geruststelling. Aangezien bijna niemand dus normaal is, kunnen we ook stoppen met dat proberen te zijn. De uitspraak “Doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg!” veranderen we in “Wees nou maar jezelf, dan doe je al normaal genoeg!” :-)

Normaal zijn is dus best bijzonder. De kans dat je normaal bent, is eigenlijk heel, heel klein. Maar als je onverhoopt toch normaal bent, dan geeft dat niets hoor! Sinterklaas heeft namelijk ook voor jou weer kadootjes klaargezet…

Spelletjes in de volle schoen!

Schoenkadootje: domino kaartjes Ondertussen is Sinterklaas weer langs geweest en heeft de schoen gevuld:

  • Een pepernotenspel waar de ADHD’er zijn energie in kwijt kan,
  • een dominospel voor de beelddenkende dyslect,
  • maar ook een taalspelletje voor de kinderen die graag met woorden spelen.

Oh kom er eens kijken, wat er in je schoentje zit…

Doe je al mee aan de Sinterklaasfever Quiz?

Sinterklaasfever theatershow aankondiging
Volgende week treden Sinterklaas en Disco Piet op met de kindervoorstelling van Sinterklaasfever in het Stadstheater in Zoetermeer. Je kunt voor 2 personen toegangskaarten winnen door mee te doen aan de Sinterklaasfever Quiz. Wanneer je 4 vragen goed beantwoord, maak je kans op de toegangskaarten of een van de andere prijzen. Vrijdag 25 november maak ik de winnaars bekend.

Je kunt tot en met 24 november meedoen aan de quiz…
Veel plezier met alle spelletjes, succes met de quiz en hele fijne week!

Pietje Patricia

P.S.
Bijna vergeten… Vandaag is de laatste dag dat je je kunt opgeven voor de Sinterklaas Mini-Challenge van Happy Family Life: in 4 stappen naar een Sinterklaasfeest om nooit te vergeten.

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Marie-José: "Wij hebben een ontzettende gezellige middag en avond gehad. In de leeftijd van 2 tot 77 jaar, met 6 pubers in totaal, waarvan twee nog even als zwarte piet. Super gezellig met al die opdrachten. Natuurlijk ging er veel te veel tijd in al die opdrachten zitten omdat ze zo ontzettend leuk waren en we er soms bijna niet mee konden stoppen."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Wat een gaaf spel! Een prachtige invulling voor pakjesavond."
Willemien Eikelboom - Family Factory

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...