3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

10 jaar Sinterklaas Surprisespel

Nieuwsbrief van 14 oktober 2015:

Dit jaar is het 10 jaar geleden dat wij met ons gezin voor het eerst het Sinterklaas Surprisespel speelden. Ik heb het bedacht omdat ik ook met jonge kinderen pertinent een leuke pakjesavond wilde vieren. In de voorgaande jaren was het wat mij betreft een ramp…

Sinterklaas feeding-frenzy

Er waren 1 of 2 zakken met cadeautjes, de meesten met 4 regelige gedichtjes in Nijntje stijl. Zingen met z’n allen in afwachting van de luide bons en dan rennen naar de voordeur om de zakken binnen te slepen. Hoera! Allemaal pakjes.

Op dat moment verandert de lieve onschuldige blik in de kleine kinderoogjes in wat biologen waarschijnlijk zouden omschrijven als een ‘feeding-frenzy’. Alle stoppen slaan door en het enige wat nog telt is zo veel mogelijk pakjes graaien en papiertjes scheuren. Zelf verander je van ouder in politie-agent in een laatste poging het festijn te reguleren en te zorgen dat er tenminste nog een klein beetje aandacht is voor de dichtkunsten van Sint en Piet.

Leuke Sinterklaasavond gehad?
Ik dacht het niet…

De Gouden Ingeving

Maar in 2005 kwam de ‘gouden ingeving’: stoppen met surprises en gedichten en deze vervangen door kleine spelletjes die je altijd mèt elkaar speelt. Want wat bleek, voor kinderen zijn spelregels heilig. Niet een klein beetje, maar superheilig lijkt het wel. Onze Sinterklaas spelregel was: je mag je kadootje pas uitpakken nadat je met elkaar een spelletje gespeeld hebt of een opdracht voor elkaar hebt uitgevoerd. Simpel, makkelijk te onthouden. Het werkte!

Zo zag het Surprisespel anno 2005 eruit:
Surprisespel anno 2005

Zoals je ziet, heeft het spel nogal een gedaanteverwisseling ondergaan!

Kleintje Sintspel

Het Kleintje Sintspel is feitelijk de allereerste versie van het Sinterklaas Surprisespel. Het is ideaal voor gezinnen met kinderen tot 6 of 7 jaar oud. Niet te uitgebreid maar wel leuke spelletjes en veel gelegendheid om opdrachten te herhalen voor de peuters. Uiteraard is dit Kleintje Sintspel helemaal aangepast aan de nieuwe vormgeving. De meeste spelletjes en de opdrachten zijn echter allemaal in 2005 door ons voor het eerst gespeeld.

Klik hier voor meer informatie over dit Kleintje Sintspel.

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Colette: "We hebben dit jaar voor de 2e achtereenvolgende jaar het spel gebruikt op Sinterklaasavond. Waar vóór Pakjesavond 2013 het spektakel na 20 minuten voorbij was, was het vorig jaar 1 uur en dit jaar hebben we er zowaar een avondvullend programma van kunnen maken. Niet geheel alleen het spel, maar het was wel de leidraad van de avond! Ik ben blij dat ik het vorig jaar gevonden heb. Bedankt!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Met het Sinterklaas Surprisespel draait het om met elkaar samen zijn. Gezellig samen zijn dus, precies zoals het sinterklaasfeest bedoeld is!"
De redactie van SinterklaasFan.nl

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...