3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Uitslag Sinterklaas Kapoentje Quiz

Uitslag van de Sinterklaas Kapoentje Quiz:

51 deelnemers

 • 100% – 3 personen
 • 90% – 5 personen
 • 80% – 5 personen
 • 70% – 9 personen
 • 60% – 8 personen
 • 50% – 12 personen
 • 40% – 6 personen
 • 30% – 3 personen

Oefenbordspel voor de opdrachtstickers In totaal zijn er 8 winnaars van het Surprisespel Oefenbord. Gefeliciteerd! Als je je prijs geclaimd hebt, gaat deze morgen op de post.

Quiz bleek dus best moeilijk. Of werd er te makkelijk over gedacht? Want wat me opviel is dat de moeilijkste vragen het best beantwoord werden. Bijna iedereen wist het antwoord op: welke dag is de geschiedenis ingegaan als Zwarte Sinterklaas? Het juiste antwoord is 5 december 1957: de dag dat alle Nederlanders uit voormalige kolonie Indonesië gezet zijn. Dat heb je vast niet op school geleerd…

En maar de helft van alle deelnemers wist het antwoord op vragen als:

 • Welke vrucht word appeltje van oranje genoemd?
 • Wat is een roe?
 • Wat is een tabbert?

Tamelijk essentiële Sinterklaaskennis, toch?

De Sinterklaas Quiz is onderdeel van het Sinterklaas Surprisespel – het 19e bonus surprisespel. De versie in het spel is wel wat uitgebreider, want hierin zitten 40 quizvragen. En de ervaring heeft inmiddels geleerd dat de kinderen vaak erg goed op de hoogte zijn van allerlei Sinterklaas wetenwaardigheden: “Mijn meisje van 4 heeft ons veel geleerd over Sinterklaas; wist af en toe de antwoorden beter dan de volwassenen!” (Miranda – ervaringsverhalen).

Antwoorden met uitgebreide uitleg zijn vrijwel allemaal terug te vinden op de site! Je kunt ze vinden onder het sleutelwoord weetjes…

Plaats een reactie ».

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Annemieke P.: "Ik had beloofd je te mailen hoe het surprisespel bij ons is geweest. Bij deze: SUPER! Wat is alles mooi verzorgd en wat een leuke ideeën! Aan het einde van het spel dacht iedereen dat het al heel erg laat was. Niet van 'oh, wat heeft alles lang geduurd', maar het was gewoon een gezellige volle avond. Helemaal geslaagd dus."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Met dit sinterklaasspel is iedereen de hele avond aan de beurt. De opdrachten zijn bovendien superleuk en houden de kinderen bezig. Eindelijk kun je weer rustig pakjesavond vieren..."
Judith van Wijk - trendspotter van Hip & Hot

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...