3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Witte bonen soep

Witte bonensoep is wat mijn grootmoeder ‘bedondersoep’ zou noemen. Er komen geen traditionele soepkunsten aan te pas. De basis komt namelijk uit blik en vacuumverpakking…

(Neem over op het menu werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Ingrediënten (voor 8 personen)

  • 2 blikken witte bonen in tomatensaus,
  • 2 flinke winterpenen,
  • 2 blikken gepelde tomaten,
  • 2 grote uien,
  • 1 extra grote rookworst.

Bereidingswijze

Witte bonen en gepelde tomaten samen in grote pan doen en deze op laag vuurtje rustig laten opwarmen. Rookworst in plakjes snijden en bij de ‘soep’ doen. Winterpeen in schijfjes snijden, even beetgaar koken of stomen en toevoegen aan de grote pan. Uien in ringen snijden, fruiten in boter of olie en zodra het bruin wordt eveneens toevoegen aan de grote pan. Naar smaak kun je eventueel nog wat kruiden toevoegen – zout is meestal niet nodig!

Serveren als het goed warm is met stokbrood en boter.

Bereidingstijd: 25 minuten

Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Angelique: "Wij hebben vorig jaar het Sinterklaas Surprisespel gespeeld met 3 kinderen (7, 7 en 10 jaar) en 4 volwassenen. We hebben ontzettend veel pret gehad. De kinderen genoten enorm van de spelletjes en waren veel minder op hun eigen cadeautjes gericht. Iedereen was veel meer betrokken bij het feest. Nu we de Sint net verwelkomd hebben vragen alle 3 de kinderen of we het weer net zo als vorig jaar gaan doen, want dat was zóóó leuk!!! De herinneringen worden alweer opgehaald. Heerlijk, ik verheug me al weer op ons avondje, met Sinterklaasspel..."

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Ontzettend leuk spel!
Ook heel geschikt om een kinderfeestje mee te organiseren."

Martine Bakx - eigenaar van Verkleedwinkel Artoek

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...