3 kadootjes om alvast in de stemming te komen...

Gratis download: Sinterklaas aftelkalender 2011 Het virtuele schoentje is al voor je gezet! Gratis planner voor de organisatie van pakjesavond
Sinterklaas aftelkalender Virtueel schoentje Pakjesavond planner

Warme dranken voor kinderen

Maak in plaats van de reguliere chocomel wat gezonders en zonder snelle suikers en melk. Voor de hyperactieve zwarte pietjes geen overbodige luxe op deze spannende avond. (Neem de ingrediƫnten over op het boodschappenlijstjes werkblad in onze gratis Pakjesavond Planner)

Yogi- thee (original)

Uitermate geschikt voor deze herfstige vochtige tijd: het versterkt longen en darmen en met de kaneel ruikt en smaakt het heerlijk sinterklazig. Het moet eigenlijk met wat melk en suiker erbij. Gebruik hiervoor evt. wat (rijst)melk + honing/agavesiroop/rijststroop erbij om te zoeten.

Kaneel-appeldrank

Verwarm appelsap of appeldiksap met water in een pannetje en een kaneelstokje. Lekker even tegen de kook aanhouden, zodat de kaneelsmaak er goed intrekt. Heerlijk zoet-verwarmende drank voor drukke kinderbuikjes.

Choco-drank

Misschien teveel tijd om te maken tijdens de drukke sinterklaasspits – je kan dan eventueel kant en klare chocorijstdrank nemen (natuurwinkel).

Ingrediƫnten (per personen)

  • 1 kop rijstmelk of havermelk,
  • 1 dessertlepels cacao,
  • stukje gember (pinknagel grootte),
  • 2 dessertlepels rijststroop, agavesiroop of honing

Bereidingswijze

Rijstmelk of havermelk verwarmen in een pannetje. Cacao toevoegen. Gember in stukjes snijden en toevoegen. Even laten sudderen (tegen de kook aan). Zoeten met rijststroop, agavesiroop of honing. Lekker verwarmend, goed voor het innerlijke kacheltje!

Deze recepten krijg je van Marien van Os, docent kinderyoga uit Culemborg. Marien benadert vitaliteit en gezondheid vanuit o.a. de Chinese voedingsleer en schrijft hierover op haar website www.yokidokigezond.nl en in haar vaste rubriek in het tijdschrift Educare.
Plaats een reactie »

Geef een reactie


Met dit vette Sinterklaas pakket kan de voorpret beginnen! Sinterklaas Voorpret Pakket

12 downloads: muziek, spelletjes, recepten, een kleurplaat, extra surprisespel-opdrachten en knutselplaten om je eigen kadootjes mee te maken. Voor de hele familie kan de voorpret vast beginnen!

Ontvang het gratis wanneer je je aanmeldt voor de nieuwsbrief:


Het Sinterklaas Surprisespel maakt pakjesavond weer leuk!

Joke: "We hebben dankzij het spel een super Sinterklaasavond gehad met 3 kinderen en 4 volwassenen. Er was werkelijk aandacht voor de cadeautjes. Zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar!"

Lees hier wat andere Sinterklaasspel klanten zeggen »

"Dit moet wel het favoriete spel van de Sint zijn!"
Ester & Silvia - oprichters van www.gezinspiratie.nl

Meer weten over het Sinterklaas Surprisespel? Begin hier...